Business Hi-Tech

Microsoft lansează versiunea actualizată a sistemului de operare Windows 11 – Windows 11 2022 Update - în 190 de ţări. „Numărul persoanelor care utilizează Windows creşte, sistemul de operare fiind folosit de tot mai multe persoane pentru a comunica şi a colabora”

Microsoft lansează versiunea actualizată a sistemului...

Autor: Alexandra Cepăreanu

21.09.2022, 15:50 71

Gigantul american Microsoft, cel mai mare producător software din lume, a anunţat lansarea actualizată a sistemului de operare Windows 11 – Windows 11 2022 Update, în 190 de ţări, la care a adăugat noi funcţii prin intermediul cărora informaţiile şi conţinutul de care utilizatorii au nevoie să fie mereu uşor de accesat, precum actualizări în meniul de Start, opţiuni mai rapide de căutare sau o mai bună mapare a evenimentelor locale curente semnalate în panoul de Widgets, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„Ultimii ani au schimbat semnificativ modul în care trăim, lucrăm şi învăţăm, iar computerele au devenit tot mai importante pentru fiecare dintre noi. În acelaşi timp, tranziţia rapidă la modele de muncă mai flexibile a dus şi la o creştere a numărului ameninţărilor de securitate cibernetică la care sunt expuse atât persoanele fizice, cât şi companiile, 921 de atacuri asupra parolelor având loc în fiecare secundă. Anul trecut, odată cu lansarea Windows 11, Microsoft şi-a propus să transforme PC-urile în dispozitive mai eficiente şi mai uşor de utilizat. Acum, versiunea actualizată a acestui sistem de operare (Windows 11 2022 Update) este disponibilă în mai bine de 190 de ţări de la nivel global”, a spus Panos Panay, EVP, Chief Product Officer, Windows & Devices.

În prezent, numărul persoanelor care utilizează Windows creşte, iar Microsoft are ca obiectiv perfecţionarea continuă a sistemului de operare, astfel încât acesta să se poată adapta nevoilor şi cerinţelor fiecărui utilizator, au mai transmis reprezentanţii gigantului american.

„Sistemul de operare Windows este folosit de tot mai multe persoane pentru a comunica şi a colabora unii cu ceilalţi, pentru a ne exprima sub diferite forme, pentru a crea sau pentru activităţile de gaming. Windows 11 2022 Update aduce noi capabilităţi pentru funcţia Windows Studio Effects, care asigură o mai bună calitate a apelurilor audio şi video deoarece foloseşte algoritmi avansaţi de inteligenţă artificială pentru a anula zgomotele de fundal şi a focaliza mai bine chiar şi atunci când cadrul nu mai este unul static.”

De asemenea, Microsoft a anunţat că extinde Amazon Appstore Preview pe pieţele internaţionale, aducând peste 20.000 de aplicaţii şi jocuri Android pe dispozitivele Windows 11 care îndeplinesc cerinţele de hardware specifice caracteristicilor acestora.

„Compania va continua să dezvolte Microsoft Store Ads, o platformă dedicată dezvoltatorilor de jocuri şi aplicaţii, care să îi ajute să îşi promoveze conţinutul în faţa clienţilor din segmentul de piaţă potrivit.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO