Business Hi-Tech

Microsoft: Livrările globale de PC-uri au depăşit 340 mil. de unităţi în 2021, plus 27% faţă de 2019, iar sistemul de operare Windows se află pe mai mult de 1,4 mld. de dispozitive active pe lună

Microsoft: Livrările globale de PC-uri au depăşit 340...

Autor: Alexandra Cepăreanu

31.01.2022, 17:39 46

Piaţa PC-urilor a înregistrat cea mai mare creştere din ultimii zece ani la finalul anului 2021, în urma contextului creat de pandemie, livrările globale de PC-uri depăşind astfel 340 de milioane de unităţi în 2021 şi, potrivit Canalys, această creştere reprezintă un plus de 27% faţă de anul 2019. În prezent, sistemul de operare Windows se află pe mai mult de 1,4 miliarde de dispozitive active pe lună, arată un comunicat transmis de reprezentanţii Microsoft.

„Timpul total petrecut în Windows a crescut cu 10% faţă de nivelurile de dinainte de pandemie. Cercetările efectuate de Microsoft arată o creştere cu aproape 50% a numărului de persoane care intenţionează să utilizeze computerul pentru a lucra, pentru gaming sau pentru a crea conţinut. Pretutindeni, oamenii conştientizează beneficiile aduse de PC-uri, indiferent de scopul în care le folosesc”, potrivit reprezentanţilor gigantului american de tehnologie.

La finalul anului trecut, compania a lansat pe piaţă sistemul de operare Windows 11, care a avut o cerere solidă, oamenii acceptând să facă upgrade la acest nou sistem de operare într-un ritm de două ori mai rapid decât în cazul Windows 10.

„Windows 11 este produsul care a obţinut cele mai înalte scoruri de calitate şi satisfacţie. Astfel, upgrade-ul la Windows 11 va deveni disponibil pentru toate dispozitivele eligibile, înaintea termenului planificat iniţial - jumătatea anului 2022.”

Sistemul de operare Windows 11 generează o interacţiune sporită, oamenii petrecând cu 40% mai mult timp în faţa computerelor pe care rulează acest sistem de operare decât în faţa celor pe care rulează Windows 10, au mai transmis reprezentanţii Microsoft.

„Beneficiile în materie de multitasking şi productivitate aduse de PC-urile care folosesc Windows sunt accesate mai mult ca niciodată, aproape jumătate dintre utilizatorii de Windows 11 folosind noile funcţii Snap Layouts.”

De asemenea, în a doua lună a anului în curs, Microsoft va lansa noi funcţii care vor genera noi experienţe de utilizare a Windows.

„Microsoft va îmbunătăţi Windows în continuare astfel încât el să poată fi adaptat şi să poată răspunde nevoilor şi cerinţelor în schimbare  ale utilizatorilor. Prin intermediul Windows 365, avantajele şi funcţiile cloud-ului vin la îndemâna angajaţilor, care astfel pot lucra în siguranţă de pe orice dispozitiv. Totodată, prin intermediul Windows 11 SE, şcolile au la dispoziţie un mediu simplu, fără elemente care să distragă atenţia şi care răspunde nevoilor unice ale elevilor.” 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO