Business Hi-Tech

Microsoft: Peste 1.000 de atacuri cibernetice care vizează parole sunt blocate în fiecare secundă de specialiştii gigantului american

Microsoft: Peste 1.000 de atacuri cibernetice care...

Autor: Alexandra Cepăreanu

07.02.2023, 12:55 49

Peste 1.000 de atacuri cibernetice care vizează parole sunt blocate în fiecare secundă de specialiştii Microsoft, arată un comunicat transmis de reprezentanţii gigantului american. Astfel, în intervalul iulie 2021 – iunie 2022, Microsoft a blocat 37 de miliarde de emailuri rău intenţionate care vizau organizaţii sau consumatori finali şi 34,7 miliarde de ameninţări legate de identitate.

„În aceste condiţii, nevoia de a avea un mediu digital sigur şi securizat a devenit mai importantă ca niciodată, iar respectarea regulile de igienă cibernetică reprezintă cea mai bună modalitate de apărare împotriva atacurilor cibernetice”, au transmis reprezentanţii Microsoft.

În contextul în care atacurile cibernetice continuă să crească, tot mai multe guverne, organizaţii şi persoane acordă importanţă securităţii cibernetice, însă şi atacatorii se adaptează şi găsesc noi modalităţi de a-şi implementa tehnicile. Astfel, atacurile simple asupra parolelor sunt omniprezente, iar cele mai răspândite sunt cele de tip ”password spraying” (găsirea parolelor comune pentru mai multe conturi); phishing (utilizatorul este păcălit să introducă datele de conectare pe un website ce pare legitim sau ca răspuns la un SMS sau email) şi „breach replay” (elementele de identificare ale contului au fost furate şi sunt folosite pentru a crea o breşă în alte sisteme).

„În prezent, autentificarea multifactor (MFA) este una dintre metodele de protecţie de bază împotriva atacurilor de identitate. Însă, deşi este atât de importantă pentru siguranţa cibernetică, doar 28% dintre utilizatori au activată autentificarea multifactor, iar unii dintre aceştia pot fi în continuare ţinte ale atacurilor cibernetice.”

De asemenea, companiile fac faţă cu greu ritmului rapid de creştere a numărului de atacuri cibernetice, au mai transmis reprezentanţii gigantului american. Potrivit unui studiu recent citat de Microsoft, în prezent, atacurile de tip phishing, ”password spraying” şi alte atacuri legate pe identitate reprezintă 61% din breşele de securitate, la nivel mondial.

„Împreună cu cei peste 15.000 de parteneri integraţi în ecosistemul Microsoft de securitate inovăm permanent tehnologia care combate aceste ameninţări, valorificând cloud-ul şi inteligenţa artificială. Astfel, din iulie 2022 până în prezent, Microsoft a oferit peste 300 de inovaţii de produs, dezvoltând totodată un model de securitate simplificat şi cuprinzător - Zero Trust, ce permite companiilor mici şi mari să abordeze aceste riscuri într-o manieră constructivă, protejându-şi întreaga infrastructură digitală.”

Microsoft România a închis anul 2021 cu afaceri de peste 558,8 mil. lei (113,5 mil. euro), în creştere cu aproape 20% faţă de anul precedent, potrivit ultimelor date publice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO