Business Hi-Tech

Microsoft raportează rezultate record, depăşind toate aşteptările analiştilor. Acţiunile scad însă pe bursă cu peste 3,5% după finalul şedinţei de tranzacţionare

Microsoft raportează rezultate record, depăşind toate...

Autor: Ştefan Stan

28.04.2021, 00:14 294

Rezultatele Microsoft depăşesc aşteptările la aproape toate capitolele, însă acţiunile continuă să scadă după o serie de şedinţe de tranzacţionare închise la maxim istoric, scrie Marketwatch. 

Microsoft a raportat câştiguri de 5,46 miliarde de dolari pe al treilea trimestru fiscal, cu un profit ”înfrumuseţat” de un beneficiu fiscal de 620 de milioane de dolari. 

Microsoft a înregistrat venituri de 41,7 miliarde de dolari pe trimestrul curent, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când a raportat 33,06 miliarde de dolari. 

Acţiunile au scăzut cu aproape 3,6% în şedinţa post-tranzacţionare, după ce au închis la maxim record pentru a treia şedinţă consecutivă.

Rezultatele bune sunt propulsate de vânzarea de PC-uri, de colaborări în materie de software, şi accelerarea adopţiei soluţiilor cloud în timpul pandemiei. Pe segmentul de cloud-computing, divizia Azure a înregistrat o creştere de 50% a vânzărilor în primele trei luni ale anului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO