Business Hi-Tech

Microsoft Romania ar putea renunta la 1-2% din angajati

Microsoft Romania ar putea renunta la 1-2% din angajati

Calin Tatomir, directorul general al Microsoft Romania: Avem o organigrama noua pentru Romania. Nu este vorba doar de pozitii care dispar, ci si de pozitii care apar in zone care ni se par interesante, cum ar fi zona de fonduri structurale.

06.05.2009, 18:22 86

Microsoft Romania, subsidiara locala celui mai mare producator de software din lume, estimeaza ca nu va inregistra un avans al cifrei de afaceri in anul fiscal ce se incheie la 31 iunie 2009, estimarile de crestere anterioare de 20% fiind anulate de contextul economic dificil.

"Cel mai probabil, Microsoft Romania nu va putea sa inregistreze o crestere a veniturilor comparativ cu anul trecut. Evident ca mai sunt doua luni in care vom incerca sa imbunatatim performantele, dar forecastul actual nu prevede o crestere pentru Romania de la an la an", a declarat pentru ZF Calin Tatomir, directorul general al Microsoft Romania.
"Ultimele estimari prognozau o crestere de 15-20%, insa dupa primele patru luni ale anului ne gandim ca aceast plan nu mai e sustinut de contextul economic actual local si mondial. Ne gandim in ce masura vom incerca sa avem o cifra de afaceri cat mai mare, dar in niciun caz nu vom avea crestere", a adaugat oficialul Microsoft.
La finele anului trecut, Microsoft anticipa un avans de 20% al cifrei de afaceri pe anul fiscal care se incheie la 30 iunie 2009, in scadere fata de nivelul de 35% prognozat in luna septembrie.
Revizuirea businessului a venit pe fondul situatiei economice internationale, pe baza feedback-ului primit de la parteneri, desi compania inregistrase o crestere puternica in prima parte a anului fiscal.
Microsoft nu comunica valoarea absoluta a businessului pe fiecare piata pe care activeaza. In anul calendaristic 2007, compania a raportat o cifra de afaceri de 81,78 mil. lei (24,5 mil. euro), in crestere cu 42% fata de anul precedent, in timp ce profitul net s-a majorat cu 35%, la 18,6 mil. lei (5,59 mil. euro), conform datelor publicate pe pagina Ministerului Economiei si Finantelor. Sumele nu reflecta insa toate proiectele in care este implicata compania.
 
Disponbilizari minime in Romania
La inceputul acestei saptamani, portalul media CNET a anuntat ca Microsoft va lansa un nou val de disponibilizari care va afecta 3.000 de persoane, ca parte a planului de concediere a 5.000 de salariati in termen de 18 luni, anuntat in luna ianuarie.
Conform surselor CNET, Microsoft a renuntat la 1.400 de oameni in ianuarie, iar disponibilizarile actuale urca numarul total foarte aproape de tinta de 5.000. Desi nu a anuntat concedieri suplimentare, CEO-ul companiei, Steve Ballmer, a lasat usa deschisa unor noi reduceri. "Vom continua sa monitorizam cu atentie impactul climatului economic dificil asupra companiei si daca este necesar, vom lua noi masuri de reducere a costurilor, inclusiv prin noi desfiintari de locuri de munca", a spus Ballmer.
Microsoft Romania are peste 260 de angajati in prezent, dintre care aproape jumatate lucreaza direct pentru filiala, iar restul fiind angajati ai centrului global de suport tehnic, ambele situate in Capitala. Subsidiara gigantului american a fost infiintata in decembrie 1992 cu patru angajati.
Tatomir a precizat ca al doilea val de disponibilizari va afecta intr-o masura redusa Romania, forta de munca putand fi redusa cu 1-2%.
"Avem o organigrama noua pe care am gandit-o pentru Romania pentru a putea sustine contextul economic actual. Nu este vorba doar de pozitii care dispar, ci si de pozitii care apar in zone care ni se par interesante, cum ar fi zona de fonduri structurale", a declarat Tatomir.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO