Business Hi-Tech

Microsoft scoate programele TV la plimbare

05.04.2005, 18:39 14

Sunteti in tren, in sala de asteptare la doctor sau poate vreti sa le dati de lucru copiilor pe bancheta din spate a masinii? Adio plictiseala: Microsoft a lansat un serviciu de download video pentru dispozitivele mobile pe care ruleaza sistemul de operare Windows, relateaza BBC. Il puteti insa folosi deocamdata doar daca sunteti in Statele Unite.
Abonatii serviciului MSN Video Downloads vor putea sa urmareasca zilnic, pe diverse echipamente mobile, programe de televiziune, stiri si informatii din sport, emisiuni de comedie, videoclipuri muzicale sau filme.
Programele sunt selectate astfel incat sa poata fi urmarite in conditii bune pe ecranele de mici dimensiuni ale telefoanelor inteligente Microsoft, pe Pocket PC-uri (computere de buzunar) si alte dispozitive portabile multimedia. Abonamentul este de 20 de dolari pe an. Totusi, unele programe vor putea fi urmarite gratuit.
Microsoft a incheiat parteneriate cu 20 de companii care vor furniza programe si scurte videoclipuri ce pot fi descarcate. Printre parteneri se numara MSNBC, Fox Sports, MTV, Napster si altii. Utilizatorii care se aboneaza vor putea descarca programele dorite intr-o "librarie multimedia" pe computerul personal, de unde le vor putea copia pe dispozitivul portabil inainte de a pleca de acasa.
Printre playerele care pot reda continutul multimedia se numara modele produse de iRiver, Samsung si Creative, scrie BBC. De asemenea, utilizatorii isi vor putea crea liste de preferinte pentru tipul de programe pe care doresc sa le vada, iar software-ul poate fi setat pentru a sterge automat emisiunile vechi, evitand astfel aglomerarea hard-disk-ului. Serviciul Microsoft a fost prezentat publicului pentru prima data la editia din acest an a targului anual IT de la Las Vegas, Consumer Electronics Show.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO