Business Hi-Tech

Microsoft se gândeşte să îşi lanseze propriul telefon mobil dacă eforturile partenerilor eşuează

Microsoft se gândeşte să îşi lanseze propriul telefon mobil dacă eforturile partenerilor eşuează

AFP/Mediafax Foto

Autor: Adrian Seceleanu

05.11.2012, 00:00 451

Compania americană Microsoft nu exclude posibilitatea de a construi şi lansa propriul său model de telefon mobil pentru a câştiga cotă de piaţă, au declarat pentru Bloomberg persoane care sunt la curent cu strategia gigantului software, scrie Bloomberg.

Planul de lansare a unui smartphone propriu este văzut ca o variantă de "salvare" în cazul în care abordarea actuală - în care compania oferă platforma software partenerilor precum Nokia sau HTC - eşuează, iar telefoanele nu reuşesc să crească pe piaţă.

Microsoft a lansat recent cea mai nouă versiune a Windows Phone software, care este disponibilă pe telefoane mobile precum Nokia Lumia 920 şi HTC 8X, în încercarea de a recâştiga cota de piaţă pierdută în faţa unor jucători precum Apple şi Google. Microsoft şi-a demonstrat deja disponibilitatea de a lansa propriile echipamente prin lansarea tabletei Surface, care funcţionează cu sistemul de operare Windows 8.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO