Business Hi-Tech

Mihai Alisie - românul care a fost în grupul iniţial al celor care au făcut criptomoneda Ethereum, un proiect care a ajuns să fie evaluat la 23 mld. dolari

Mihai Alisie - românul care a fost în grupul iniţial...

Autor: Alex Ciutacu

05.08.2019, 08:45 23967

Mihai Alisie (32 de ani) este unul dintre cofondatorii Ethereum, al doilea cel mai mare proiect din piaţa criptomonedelor, cu o capitalizare de piaţă de 23 miliarde dolari, potrivit datelor colectate în 25 iulie de pe platforma CoinMarketCap. Un e-mail de la programatorul ruso-canadian Vitalik Buterin în toamna lui 2013 l-a făcut pe Mihai Alisie să mizeze totul pe blockchain.

„Cred că aici a fost scânteia. M-am întâlnit cu Vitalik pentru prima dată în persoană şi am stat împreună, am lucrat în Spania două luni în 2013“, a spus el într-un interviu acordat Business MAGAZIN şi ZF.

De la mijlocul lui 2015, Alisie a rămas implicat doar în unele părţi ale proiectului Ethereum şi a început să îşi îndrepte eforturile spre o nouă ambiţie - AKASHA (Advanced Knowledge Arhitecture for Social Human Action), un proiect care oferă oportunitatea utilizatorilor de a-şi crea propriile reţele sociale în interiorul acesteia, fără a avea nevoie de un terţ care să gestioneze reţeaua sau sistemul.

Citiţi povestea pe larg a lui Mihai Alisie în cel mai nou număr al Business MAGAZIN. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO