Business Hi-Tech

Mihai Mafteianu, Cronian Group: Nu exista o piaţă locală de aplicaţii

Mihai Mafteianu, Cronian Group: Nu exista o piaţă locală de aplicaţii în România

Autor: Claudiu Ilioiu, Adrian Dumitrache

24.04.2012, 14:12 775

"În momentul în care faci un produs, îl faci în engleză, românul este vorbitor de limba engleză, are cardul ataşat la App Store şi cumpâră aplicaţia. Mi se pare greşită perspectiva de piaţa locală în momentul în care utilizatorul vede aplicatiile de la nivel mondial", a declarat Mihai Mafteianu, President Cronian Group în cadrul evenimentului ZF Mobilio-Apps & Business Forum, un eveniment care are drept temă centrală evoluţia pieţei locale de aplicaţii pe mobil şi modalităţile prin care dezvoltatorii locali pot profita de oportunităţile create de explozia vânzărilor de mobile inteligente.

Mafteianu a adăugat că în România nu este un consum mare de aplicaţii şi din cauza operatorilor telecom care limitează oferta de trafic pe care o poate accesa utilizatorul de smartphone. "Traficul de date inclus în abonamentele operatorilor nu este suficient pentru a utiliza un telefon cu push notifications si aplicaţia de acces la Internet deschisă. Actualele abonamente cu trafic inclus de până la 100 MB nu îţi ajung. Eu am un abonament de 500 MB şi folosesc 300-400 MB. Eu am un abonament de 500 MB şi folosesc 300-400 MB. În momentul în care clientul vede că îşi epuizează traficul inclus şi începe să consume suplimentar, la tarife mari, îşi va închide sesiunea de date, motiv pentru care va consuma mai puţin App Store, va consuma mai puţin push notifications, va face mai puţină retenţie în aplicaţii mobile, va reveni mai puţin ş.a.m.d. Ar fi nevoie de un 1GB de date pe lună dacă eşti un utilizator semnificativ. Cred că infrastructura actuală a operatorilor este pregatită pentru a include mai mult trafic în abonamente"

Evenimentul este organizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu Vodafone, Nokia, Samsung şi Penta Group la Athenee Palace Hilton din centrul capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO