Business Hi-Tech

Mihai Manole, Tema Energy: Creştem cu 60% anul acesta pentru că este tot mai mare nevoie de centre de date

Mihai Manole

Mihai Manole

Autor: Andrei Cîrchelan

25.06.2014, 00:06 1096

Furnizorul de tehnologie pentru centre de date Tema Energy, care numără printre clienţi companii precum Vodafone, UTI, Bancpost sau Ministerul Justiţiei, estimează că va înregistra o creştere de 60% a afacerilor anul acesta, după un rulaj de 1,5 mil. euro în 2013, în condiţiile în care în România nu sunt suficiente centre de date care să absoarbă dezvoltarea sectoarelor IT şi telecom.

„Densitatea de data-centere din România este mult sub media ţărilor din regiune, cum ar fi Ungaria sau Polonia. Dezvoltarea accelerată a sectoarelor IT, call-center şi telecom presupune nevoia de spaţii tot mai mari de procesare şi stocare de date, ceea ce implică dezvoltarea unor data centere de tip high-density (densitate înaltă - trad.), dar şi foarte eficiente energetic”, a declarat pentru ZF Mihai Manole, directorul general al Tema Energy. 

Produsele furnizate de companie, tehnologie pentru centrele de date, baterii şi UPS-uri, sunt importate din Italia, Turcia şi China. „Anul acesta se anunţă a fi un an bun pentru noi şi pentru zona noastră de activitate. Date fiind proiectele de power back-up systems (sisteme de siguranţă în cazul unor pene de curent - n.red.), dar şi de data-centere, semnate la final de 2013 şi la începutul anului, estimăm că vom avea o creştere ce cel puţin 60%, adică vom depăşi cifra de 2,5 mil. euro”, a declarat Manole.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO