• Leu / EUR4.9490
  • Leu / GBP5.6367
  • Leu / USD5.0469
Business Hi-Tech

Mihai Rotaru, care a fondat în trecut şi CleverTaxi, a lansat aplicaţia Urban Air ce integrează toate serviciile de transport alternativ

Mihai Rotaru, care a fondat în trecut şi CleverTaxi, a lansat aplicaţia Urban Air ce integrează toate serviciile de transport alternativ

Mihai Rotaru, fondator UrbanAir

Autor: Alexandra Cepăreanu

04.06.2021, 18:39 184

Mihai Rotaru, care a fondat în trecut şi CleverTaxi, actualul Free Now - parte a platformei europene de mobilitate urbană deţinută de Daimler şi BMW, a lansat aplicaţia Urban Air care cuprinde toate soluţiile de transport alternativ, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii Urban Air.

Prin intermediul aplicaţiei Urban Air utilizatorii pot închiria trotinete, biciclete, maşini – prin serviciul car sharing - sau scutere electrice. UrbanAir va introduce şi posibilitatea de a folosi servicii de tip sharing de la mai mulţi furnizori, având un singur cont în aplicaţie.

„Odată cu actualizarea aplicaţiei, utilizatorii din România pot conduce toate maşinile de la Pony şi Teleport şi au nevoie doar de crearea unui cont UrbanAir, având la dispoziţie mai multe maşini într-un singur loc. În acest mod, toate soluţiile de car sharing puse la un loc devin o alternativă viabilă şi reală în ceea ce priveşte maşina personală”, au transmis reprezentanţii companiei.

Aplicaţia integrează numeroase alte servicii, atât în România, cât şi în alte ţări, pe care utilizatorii le pot folosi în mod similar cu un cont unic sau cu conturile conectate disponibile la furnizorii parteneri.

„De fiecare dată când vorbim de un oraş smart nu putem ignora una dintre cele mai mari nevoi: mobilitatea. Suntem încrezători că într-un viitor nu foarte îndepărtat gradul de utilizare a maşinilor personale în centrele urbane va scădea considerabil şi va fi înlocuit de un mix de soluţii de mobilitate publică şi privată. Ne bucurăm deja de sprijinul partenerilor din mediul privat şi avem nevoie de deschidere, înţelegere şi suport din partea primăriilor şi guvernelor pentru a oferi cetăţenilor sprijin şi infrastructură pentru folosirea soluţiilor de mobilitate sustenabilă”, a spus Mihai Rotaru, fondator UrbanAir.

 
 
 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9490
Diferență: 0,0081
Ieri: 4.9486
Azi: 5.0469
Diferență: -1,0935
Ieri: 5.1027
Azi: 5.6367
Diferență: 1,5585
Ieri: 5.5502
Azi: 5.1652
Diferență: -0,7837
Ieri: 5.2060