Business Hi-Tech

Mihai Rotaru, fondatorul Clever Taxi: În şase luni, peste 10% din curse vor fi plătite cu cardul

Mihai Rotaru, fondatorul Clever Taxi: În şase luni,...

Autor: Adrian Seceleanu

12.08.2014, 00:02 1348
Peste 10% din călătoriile cu taxiul comandate prin intermediul aplicaţiei Clever Taxi vor ajunge să fie plătite, peste şase luni de zile, cu cardul bancar şi nu cu numerar, estimează Mihai Rotaru, fondator şi CEO al companiei Clever Tech, care gestionează softul prin care utilizatorii au acces de pe smartphone sau tabletă la aproximativ 7.000 de şoferi de la mai mult de 30 de companii de taxi din opt oraşe din România. Clever Taxi a introdus plata cu cardul a călătoriilor cu taxiul la finele săptămânii trecute odată cu o nouă versiune a aplicaţiei. „Taximetria este o industrie cu marje destul de mici şi singurul mod în care te poţi diferenţia pentru a putea oferi şi a câştiga mai mult este prin servicii îmbunătăţite. Asta încercăm să facem noi aici. În e-commerce rata de utilizare a cardului este de 10%. Noi ne aşteptăm să depăşim procentul acesta după primele 6 luni. Contextul ne ajută”, afirmă Rotaru.
 
În prezent, potrivit lui, „peste 99%” din călătoriile cu taxiul din România sunt plătite cu numerar. Întrebat, pe de altă parte, care se aşteaptă să fie rata de utilizare a funcţiei de plată a călătoriilor prin SMS oferită clienţilor Orange, Rotaru a evitat un răspuns exact. „Cred că este o soluţie extrem de facilă care schimbă destul de multe în industrie. Cât de apreciată va fi rămâne de văzut, însă cred că este o propunere unică momentan în piaţă”. De când a fost lansată în anul 2012 aplicaţia a intermediat peste şase milioane de călătorii cu taxiul, potrivit lui Rotaru. Acţionarii companiei sunt Mihai Rotaru, Alex Dumitru, Andrei Pitiş şi Călin Fusu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO