Business Hi-Tech

Mihai Ursoi, country manager SES Video România, Bulgaria şi Republica Moldova: Românii se uită în continuare peste 3 ore la televizorul clasic

ZF Digital Summit 19

Mihai Ursoi, country manager SES Video România, Bulgaria...

Autor: Alex Ciutacu

14.10.2019, 13:20 274

Consumul de televiziune se bazează în continuare pe urmărirea conţinutului liniar, iar volumele consumate de români nu s-au schimbat prea mult în ultimii în doi ani, în contextul în care românii încă se uită la TV peste 3 ore pe zi, explică Mihai Ursoi, country manager SES Video România, Bulgaria şi Republica Moldova, în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 19.

„Românii se uită în continuare peste 3 ore la tv în timpul săptămânii şi peste 3,7 ore în timpul weekendului. Şi televiziunea online a crescut, dar nu doar în România televiziunea liniară rămâne mai importantă, încât consumul de televiziune este în continuare foarte mare şi în alte ţări, vecine cu noi”, apreciază Mihai Ursoi, SES Video, în carul conferinţei.

Potrivit datelor SES, în urmă cu doi ani consumul de televiziune calsică era la 3,4 ore pe zi în timpul săptămânii, iar acum este la o medie de 3,3 ore pe zi.

În acelaşi timp, consumatorii români au un apetit din ce în ce mai dezvoltat pentru platformele de conţinut online.

„Netflix şi HBO Go au crescut foarte mult în urma creşterii consumului online. Netflix a crescut de la 2% la 22%, iar HBO Go a crescut de la 4% la 15%. De asemenea, a crescut mult şi numărul de abonaţi la platformele de conţinut online ale companiilor de telecom. Sunt cam 28% dintre români care spun că au abonament la o atfel de platformă”, atrage atenţia Mihai Ursoi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO