Business Hi-Tech

Mihnea Costoiu, rector, Universitatea Politehnica Bucureşti: Îmi exprim mâhnirea, să nu spun revolta, faţă de o decizie a Ministerului Educaţiei prin care taie locurile la inginerie pentru Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara. Avem o criză majoră de ingineri

Videoconferinţa ZF #Teamswork

Mihnea Costoiu, rector, Universitatea Politehnica...

Autor: Alex Ciutacu

03.06.2020, 13:50 3514

Ministerul Educaţiei a luat o decizie nefastă de a tăia numărul de locuri în facultăţile de inginerie din Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara, în plină criză de ingineri pe piaţa muncii, ceea ce dă un semnal negativ într-o piaţă în creştere, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica Bucureşti (UPB), în timpul videoconferinţei ZF #Teamswork.

„Eu cred mult în dialogul cu industria, deşi îmi exprim mâhinea, să nu spun revolta, pentru că ministerul Educaţiei a decis în această perioadă să taie locurile la inginerie pentru Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara – deşi vorbim de tehnologie, de o criză majoră de ingineri, de chimişti, întrucât chimiştii sunt cei mai căutaţi în perioada aceasta. Este o tristeţe pentru noi. Nu este vorba de un număr mai mare sau mai mic, ci de semnalul dat de minister în piaţă în această perioadă”, a explicat rectorul Mihnea Costoiu, în cadrul evenimentului.

El a spus că numai în cazul instituţiei pe care o conduce au fost tăiate 173 de locuri pentru studiile de licenţă la specializările de inginerie, în timp ce alte reduceri au fost făcute şi în celelalte trei oraşe.

„Şi sunt trist. Nu am confort cu revolta şi nu pun cearceafuri în balcoane, cum fac alţi colegi, dar nu pot să nu remarc faptul că vine industria şi vrea mai mulţi ingineri. Am 18.000 de locuri de muncă pentru ingerii din Politehnica şi pentru anul viitor am mai puţin studenţi decât am avut anul trecut. Şi o generaţie are 3.500 de absolventi, cea mai mare din această parte a lumii. Sunt preşedintele executiv al Asociaţiei Universităţilor Tehnice Europene şi ştiu care este situaţia”, a spus Costoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO