Business Hi-Tech

Mihnea Rădulescu, business director Vodafone/UPC: Aproape 90% dintre companiile intervievate de noi în studiul anual spun că IoT e o necesitate absolută şi vor să investească mai mult

ZF Digital Summit 19

Mihnea Rădulescu, business director Vodafone/UPC:...

Autor: Alex Ciutacu

14.10.2019, 15:57 326

Din ce în ce mai multe companii sunt conştiente de nevoia investiţiilor în tehnologii de tip Internet of Things (IoT), iar 9 din 10 companii intervievate în sondajul anual Vodafone înţeleg că e o necesitate absolută şi plănuiesc să investească mai mult, explică Mihnea Rădulescu, business director Vodafone/UPC, în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 19.

„Internet of Things este o zonă în care am investit foarte mult, şi suntem unul dintre liderii ieţei. IoT este o zonă de interes major pentru un grup foarte mare de companii într-un studiu pe care Vodafone îl face aproape anual. Aproape 90% dintre companiile intervievate spun că IoT e o necesitate absolută şi vor să investească şi mai mult”, explică Mihnea Rădulescu.

În acelaşi timp, şase din zece respondenţi văd deja câştiguri pentru investiţiile realizate în IoT.

„Peste 60% din directorii acestor companii văd deja un return on investment (ROI) pentru investiţiile făcute. Este o zonă vastă dar o putem reduce la faptul că sunt nişte platforme care se pot conecta de la senzori de tot felul şi până la alte soluţii, ne putem uita la aplicaţii de la sectorul de retail, până la utilităţi şi agricultură, care să le ajute pe aceste companii”, adaugă Rădulescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO