• Leu / EUR4.9405
  • Leu / GBP5.6264
  • Leu / USD4.5913
Business Hi-Tech

Milluu, platforma care digitalizează procesul de închiriere de apartamente, a ridicat o nouă rundă de finanţare în valoare de 1 million de euro. Platforma şi-a dublat veniturile în 2022 şi a ajuns la peste 300 de apartamente

Milluu, platforma care digitalizează procesul de închiriere de apartamente, a ridicat o nouă rundă de finanţare în valoare de 1 million de euro. Platforma şi-a dublat veniturile în 2022 şi a ajuns la peste 300 de apartamente

Florin Stoian, CEO al Milluu.

Autor: Alexandra Cepăreanu

02.02.2023, 12:03 923

Start-up-ul Milluu, care a dezvoltat o platformă online prin care digitalizează procesul de închiriere al apartamentelor, a ridicat o nouă rundă de finanţare în valoare de 1 million de euro condusă de fondul de investiţii polonez Cofounder Zone şi la care au contribuit cu investiţii „follow-on” şi actualii investitori: EGV, ROCA X, RCB Investors, Growceanu, Simple Capital, Netopia Ventures şi Mihai Rotaru, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„Milluu schimbă experienţa de închiriere a unui apartament, cu ajutorul tehnologiei reuşind să construiască un parcurs digital complet dar şi să propună servicii cu valoare adaugată, ca de exemplu opţiunea InstantRent care garantează pentru proprietari plata chiriei pentru toata perioada contractuală. Triplarea veniturilor recurente în 2022, cele peste 300 de apartamente în portofoliu şi atragerea noilor investitori din Polonia validează modelul de business şi ne conferă încrederea şi resursele necesare pentru a începe scalarea regională”, a spus Florin Stoian, CEO al Milluu.

Runda de finanţare are ca obiectiv susţinerea scalării la nivel regional, adică deschiderea operaţiunilor în Polonia dar şi continuarea dezvoltării în România prin consolidarea operaţiunilor deja existente în Bucureşti şi a celor recent deschise în Cluj şi Timişoara.

„Deschiderea unei noi pieţe geografice este o progresie logică pentru Milluu, după validarea modelului de business în Romania. Nivelul scăzut de penetrare tehnologică în sector la nivel european face ca realizarea unei extinderi agresive, care să acopere alte noi pieţe, să aibă un mare potenţial într-un viitor apropiat. Am fost alături de fondatorii Milluu încă de la prima rundă de finanţare (pre-seed) şi avem încredere în capacitatea lor de a executa o schimbare de substanţă a domeniului”, a spus Radu Stoicoviciu, Partener Early Game Ventures.

De asemenea,Alexandru Bogdan, CEO al ROCA X, consideră că în următorii ani, piaţa chiriilor se va dezvolta foarte mult la nivel regional.

„În următorii ani, piaţa chiriilor se va dezvolta foarte mult la nivel regional, lucru datorat unui cumul de factori precum scumpirea apartamentelor, scumpirea creditelor, schimbări în apetitul pentru deţinerea de proprietate la nivel individual etc. De aceea, am ales să continuăm să susţinem platforma Milluu printr-o rundă de tip follow-on deoarece credem că actualul model de business este unul sustenabil, iar diferenţiatorul de a garanta proprietarilor plata chiriei pentru minimum 12 luni este cu adevărat unic atât în România, cât şi în Polonia. Suntem alături de fondatori pentru a-i susţine cu soluţii de optimizare a cash-flow-ului şi veniturilor astfel încât Milluu să continue să menţină un ritm susţinut de creştere spre o rundă de finanţare de tip Seria A”, a spus Alexandru Bogdan.

Potrivit lui Tomasz Goliński, Partener Fondator la CofounderZone, sectorul imobiliar din Europa Centrală şi de Est este puternic influenţat de divergenţa faţă de pieţele mai dezvoltate din vest, din cauza circumstanţelor istorice.

„Ne aşteptăm ca Milluu să fie unul dintre liderii schimbărilor dinamice care au loc în regiune. Echipa puternică, modelul de afaceri dovedit şi platforma tehnologică proprie sunt principalele avantaje competitive ale companiei care ne-au atras atenţia. Sperăm ca sprijinul nostru şi ajutorul investitorilor business angel vor contribui la succesul Milluu în Polonia şi în alte pieţe din regiune”, a spus Tomasz Goliński.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9405
Diferență: 0,3045
Ieri: 4.9255
Azi: 4.5913
Diferență: 0,0196
Ieri: 4.5904
Azi: 5.6264
Diferență: 0,4481
Ieri: 5.6013
Azi: 5.0084
Diferență: 0,407
Ieri: 4.9881