Business Hi-Tech

Mindit.io, dezvoltator software, a făcut primii paşi în afara României şi a deschis un birou în Elveţia. „Acesta este primul pas spre extindere externă“

Lucia Stoicescu, co-CEO al mindit.io

Lucia Stoicescu, co-CEO al mindit.io

Autor: Alexandra Cepăreanu

27.04.2022, 00:02 146

Mindit.io, companie românească specializată în dezvoltarea de software, a început extinderea la nivel internaţional şi a deschis la începutul acestui an un birou la Zug, Elveţia, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. În prezent, în cadrul biroului din Elveţia lucrează doi dezvoltatori software, urmând ca echipa să crească cu până la 10 persoane până la finalul anului în curs.

„Extinderea reprezintă o decizie strategică în contextul în care o parte relevantă a portofoliului nostru constă în clienţi din Elveţia. Vrem să fim prezenţi fizic atât pentru a ne consolida relaţiile şi a facilita colaborarea cu aceştia, cât şi pentru a obţine noi parteneriate locale“, a spus Lucia Stoicescu, co-CEO al mindit.io. 

Ea a adăugat că mindit.io deţine un portofoliu solid de clienţi în Elveţia, inclusiv una dintre cele mai mari companii multinaţionale din ţară. De asemenea, pe lângă consolidarea parteneriatelor deja existente, mindit.io îşi propune atragerea de noi clienţi, atât din industriile în care activează deja, precum retail, banking, fintech, ehealth sau pharma, precum şi din alte noi domenii de activitate.

„Acesta este doar primul pas spre extindere externă, planurile pe termen mediu vizând şi alte ţări în acest sens“, a spus Lucia Stoicescu.

La nivel local, compania deţine birouri în Bucureşti, Iaşi, Sibiu şi Cluj, după ce la sfârşitul anului 2021 mindit.io şi-a extins prezenţa naţională cu două noi birouri în Sibiu şi Iaşi. De asemenea, pe plan local, compania vizează atingere unei cifre de 300 de angajaţi anul acesta, de la aproximativ 180 în prezent.

În prezent, pe site-ul companiei sunt peste 10 poziţii de recrutare disponibile, toate implicând un mod de lucru remote.

De asemenea, planurile pe termen mediu ale reprezentanţilor companiei vizează consolidarea poziţiei în regiunile DACH (Germania, Austria şi Elveţia), în Statele Unite ale Americii şi explorarea oportunităţilor de business în Benelux (Belgia, Olanda şi Luxemburg).

Mindit.io oferă servicii complexe de dezvoltare software către companii Enterprise, dar şi startup-uri. Compania a fost lansată pe piaţă în 2015 de Irina Arsene, care deţine funcţia de CEO al companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO