• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Business Hi-Tech

Ministerul Finanţelor vrea să monteze GPS-uri pe TIR-urile cu legume şi fructe care intră în ţară

Ministerul Finanţelor vrea să monteze GPS-uri pe TIR-urile cu legume şi fructe care intră în ţară

Ministrul agriculturii Daniel Constantin

Autor: Raluca Ghinea

23.06.2013, 22:34 407

Ministerul Finanţelor Publice va implementa un set de măsuri de combatere a evaziunii fiscale, care includ şi montarea de dispozitive GPS pe tirurile cu legume şi fructe care intră în Ro­mâ­nia din afara UE, a declarat, vineri, ministrul agriculturii Daniel Constantin.

„Eu am elaborat o notă pe care am vrut s-o prezint miercuri în şedinţa de Guvern (privind montarea de GPS-uri pe tirurile de legume-fructe care intră în ţară - n.r), însă înainte de şedinţa de guvern, în mini-şedinţa de guvern, am avut o discuţie cu domnul viceprim-ministru Chiţoiu, care mi-a spus că deja intenţionează să vină cu un set de măsuri de combatere a evaziunii fiscale, printre care se numără şi montarea GPS-urilor. Nu vizăm TIR-urile din Turcia, din Al­ba­nia, mai ştiu eu de unde, vizăm toate TIR-urile care intră în România din afara UE şi care ar putea prezenta un risc pentru evaziunea fiscală“, a afirmat Constantin într-o conferinţă de presă.

El a precizat că Ministerul Agricul­turii nu poate să aplice o astfel de mă­sură, care ţine de competenţa structurilor de control, precum Garda Finan­ciară şi ANAF. „Eu sunt convins că atâta timp cât există intenţie, voinţă, se poate găsi o formulă, e o chestiune care ţine totuşi de economia naţională, de bugetul de stat, de viaţa românilor care plătesc mai mult din cauza evaziunii fiscale, ţine de viaţa celor care lucrează în companii care nu au o concurenţă loială din partea celor care fac evaziune“, a spus Constantin.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 24.06.2013

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: