Business Hi-Tech

Ministrul Valerian Vreme i-a vândut soţiei acţiunile de la UM-Soft, firma familiei care face afaceri cu statul

Ministrul Valerian Vreme i-a vândut soţiei acţiunile de la UM-Soft, firma familiei care face afaceri cu statul

Autor: Adrian Seceleanu

30.05.2011, 14:06 728

Valerian Vreme, ministrul comunicaţiilor şi societăţiiinformaţionale, i-a cedat soţiei, Mioara Vreme, întregul pachet deacţiuni pe care îl deţinea la firma familiei, UM-Soft, potrivitunei decizii a Adunării generale a acţionarilor, publicate în lunamai în Monitorul Oficial.

După această operaţiune Mioara Vreme deţine 85,06% din companie,iar o altă persoană fizică - Gogu Ionuţ, 31 de ani, născut în Tg.Ocna (judeţul Bacău) şi cu domiciiliul în Oneşti, deţine 14,64% dinfirmă.

Vreme i-a cedat soţiei la valoarea nominală acţiunile deţinutela Um-Soft, potrivit documentului publicat în MonitorulOficial.
Anterior, Valerian Vreme avea un pachet de aproape 20% dincompanie.

După retragerea din acţionariat a lui Valerian Vreme, soţiaministrului a devenit unic administrator al firmei, Gogu Ionuţfiind revocat din această funcţie.

Potrivit declaraţiei de avere depuse de ministru pe 15 noiembrie2010 compania UM-Soft are afaceri cu mai multe instituţii publice,printre care primării din judeţul Bacău, Casa de pensii sau RegiaNaţională a Pădurilor.

În anul 2009 compania UM-Soft avea 7 angajaţi şi a înregistratun
profit net de 346 de euro, la venituri totale de 69.851 euro,potrivit datelor de la Ministerul finanţelor.

Ministrul Valerian Vreme, care ocupă şi funcţiile de preşedinteal PDL Oneşti şi de vicepreşedinte al PDL Bacău, mai are acţiuni şila o altă firmă, Microtec SRL, potrivit declaraţiei de avere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO