Business Hi-Tech

MobilPay: tranzacţiile de pe site-urile de reduceri s-au dublat lunar

Autor: Magraon Andreea

10.03.2011, 23:40 93

Numărul de tranzacţiilunare de pe site-urile care oferă cupoane de reducere s-a dublatlunar în perioada decembrie 2010 - februarie 2011, potrivitcompaniei Netopia Sistem, care operează îm­preu­nă cu turcii de laGaranti Bank serviciul de procesare a plăţilor onlinemobilPay.

În prezent există 40 de site-uri de reducere pe piaţa locală, iar35 dintre acestea procesează plăţile prin intermediul platformeimobilPay. Potrivit Netopia Sistem, în luna februarie au fostrealizate peste 70.000 de plăţi online cu cardul în valoare de 0,6milioane de euro, faţă de aproximativ 40.000 în ianuarie şi 20.000în decembrie.

"De la începutulanului numărul site-urilor de reduceri practic a explodat, ajungândîn prezent la peste 40 de astfel de platforme. Dacă până de curândacopearau doar Capitala, în ultima perioadă au început să apară şisite-uri care se adresează oraşelor din provincie, precum Ploieştisau Piteşti", a declarat Antonio Eram, CEO al NetopiaSistem.

Netopia, o companielansată în 2006, a avut anul trecut afaceri de aproape 4,5 mil.euro. Printre cei mai mari clienţi ai companiei se numără Vodafone,numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă.

Potrivit datelorfurnizate de site-ul www.cautareduceri.ro, agregator alinformaţiilor de pe 26 de site-uri de cupoane de reduceri de pepiaţa locală, românii au cumpărat în primele două luni ale anuluicupoane de un milion de euro. În total au fost vândute 147.000 decupoane în perioada ianuarie-februarie 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO