Mocanu, ZorileStore.ro: Comenzile de pe telefoane şi tablete au explodat în 2013, acum au o pondere de 20%

18 aug 2014 Autor: Adrian Seceleanu

Comenzile realizate de clienţi de pe smartphone-uri şi tablete au înregistrat „o explozie“ în anul 2013, când numărul de vizitatori şi comenzi a urcat brusc la câteva mii, respectiv sute, după ce în anii prece­denţi numărul total de vizitatori ajungea la câteva sute pe lună, a declarat pentru ZF George Bogdan Mocanu, director de vânzări al reţelei de magazine de haine, încălţăminte şi accesorii ZorileStore.ro, operat de compania Zorile Toys SRL. Compania, care a înregistrat anul trecut afaceri de 2 mil. euro, are o reţea de magazine clasice în Constanţa şi în patru staţiuni pe litoral, dar a intrat şi pe piaţa online în anul 2011.
 
„În 2011 aveam câteva sute de vizitatori lunar de pe terminalele mobile, dar foarte puţine comenzi. În 2013 a avut loc o explozie incredibilă. Brusc aveam mii de vizitatori de pe tablete şi mobile şi sute de comenzi. În total au fost în jur de 600 de comenzi venite direct de pe terminalele mobile. Era un semnal clar în ce direcţie se îndreaptă consumatorul“, a declarat Mocanu.
 
Anul trecut vânzările de terminale „smart“ din România au crescut puternic, ajungând la aproximativ 1,5 milioane de smartphone-uri şi 500.000 de tablete. În acest context, compania a dezvoltat o nouă versiune a site-ului, care este afişat diferit, în funcţie de echipamentul de pe care este accesat. „Practic, avem 6 versiuni diferite ale site-ului pentru fiecare dimensiune de ecran, fie el de desktop, tabletă sau smartphone. Indiferent de pe ce device ne găseşte, clientul va avea parte de o navigare facilă, complet adaptată terminalului de pe care vizitează site-ul. În 2014, până în luna iulie am depăşit deja 1.000 de comenzi. Dacă e să ne raportăm doar la numărul co­menzilor, ponderea terminalelor mobile este puţin peste 20%“.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.08.2014

 
Cuvinte cheie:
comenzi
, tablete
, pondere
, telefoane
, magazine
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide