Business Hi-Tech

Mondly - o aplicaţie de învăţare a limbilor străine creată în 2013 de fraţii Iliescu din Braşov, cu 100 de milioane de descărcări la nivel global, cumpărată de gigantul britanic Pearson. Este o aplicaţie care creşte rapid şi face profit, spun englezii, fără a menţiona că este vorba de o firmă din România

Fraţii Iliescu din Braşov au cedat controlul asupra companiei care a dezvoltat aplicaţia de învăţare a limbilor străine Mondly

Fraţii Iliescu din Braşov au cedat controlul asupra companiei care a dezvoltat aplicaţia de învăţare a limbilor străine Mondly

Autor: Adrian Seceleanu

03.05.2022, 23:15 896

O companie din Braşov, fondată în 2013 de doi fraţi - Tudor şi Alexandru Iliescu - care a ajuns cu brandul său Mondly un lider global pe piaţa de aplicaţii pentru învăţarea limbilor străine - a fost achiziţionată de gigantul britanic Pearson  liderul global al pieţei de servicii de learning. Pearson este fostul editor al cotidianului de business Financial Times, pe care l-a vândut în 2015 japonezilor de la Nikkei.

Cele două părţi nu au oferit detalii despre tranzacţie - dacă a fost cumpărat pachetul integral de acţiuni şi la ce evaluare.

Comunicatul de presă nu face nicio referire la faptul că Mondly provine din România, britanicii punând în prim plan faptul că aplicaţia creşte rapid şi este profitabilă, şi va ajuta Pearson să-şi accelereze creşterea veniturilor.

Compania din spatele Mondly - ATI STUDIOS A.P.P.S. SRL - deţinută în mod egal de cei doi fraţi, a raportat în 2019 afaceri de aproape 42 mil. lei, cu un profit net de 7 mil. lei - corespondent unei marje de 17%.

Compania va deveni parte a diviziei de învăţare a limbii engleze din cadrul Pearson, cu tot cu echipă, inclusiv cu fondatorii, conform anunţului Pearson.  

“Pearson, cea mai importantă companie de învăţare din lume, a anunţat astăzi că a achiziţionat Mondly, o platformă globală de învăţare a limbilor străine online. Achiziţia îi va permite Pearson să ofere o gamă completă de moduri pentru ca oamenii să înveţe şi să-şi demonstreze abilităţile de limba engleză - adăugând auto-studiul online la instrumentele existente de diagnosticare şi învăţare şi portofoliul de evaluare.

Mondly este unul dintre cei mai importanţi jucători de învăţare online a limbilor străine din lume, oferind consumatorilor învăţare de înaltă calitate în engleză şi în alte 40 de limbi prin intermediul aplicaţiei sale, al site-ului, al produselor de realitate virtuală şi al produselor de realitate augmentată. Mondly oferă cursuri de limbi străine atât pentru învăţarea profesională, cât şi personală într-o combinaţie de peste 1300 de perechi de limbi străine şi este clasată în mod constant drept una dintre cele mai bine cotate aplicaţii lingvistice educaţionale din magazinul de aplicaţii. De asemenea, oferă soluţii pentru întreprinderi prin MondlyWORKS şi a creat o aplicaţie premiată care îi ajută pe copii să înveţe limbi străine – MondlyKIDS”, conform anunţului.

„Suntem încântaţi să ne unim forţele cu Pearson, cea mai importantă companie de învăţare din lume, pentru a ne ajuta să ne atingem obiectivul la o scară mult mai mare. Împreună vom lucra pentru a modela viitorul învăţării limbilor străine”, a declarat, în cadrul comunicatului de presă, Alex Iliescu, CEO şi co-fondator Mondly.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO