Business Hi-Tech

Moody’s a retrogradat ratingul Nokia cu două trepte, la „Baa2“, cu perspectivă negativă

Moody’s a retrogradat ratingul Nokia cu două trepte, la „Baa2“, cu perspectivă negativă

Foto AFP

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

28.07.2011, 00:00 247

Moody's a retrogradat miercuri ratingul Nokia cu două trepte, lanivelul "Baa2", iar perspectiva este negativă, din cauzaincertitudinilor legate de perspectivele companiei, având în vederetranziţia prin care trece portofoliul de produse al producătoruluifinlandez de telefoane.

Un purtător de cuvânt al Nokia a declarat că măsura Moody's nuva avea un impact material asupra costurilor actuale de finanţareale companiei, transmite Reuters. Fitch şi S&P au retrogradatratingurile Nokia luna trecută. Nokia a raportat săptămâna trecutăpierderi nete pentru trimestrul încheiat în iunie şi a pierdutpoziţia de lider pe piaţa mondială a aparatelor smartphone înfavoarea Apple.

În ultimii ani, Nokia nu a reuşit să producă telefoane la fel deatractive ca cele ale Apple sau cele dotate cu software-ul Androidfurnizat de Google. "Perspectivele Nokia în privinţa unorindicatori precum vânzările de telefoane mobile sau preţurile mediide vânzare sunt foarte neclare, din cauza tranziţiei prin caretrece portofoliul de produse", se arată într-un comunicat alMoody's. Nokia deţine o fabrică de telefoane mobile şi în România,la Jucu, judeţul Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO