Business Hi-Tech

Motorola angajeaza 300 de programatori pentru Android

29.09.2008, 21:29 29

Compania americana Motorola, al treilea mare producator de telefoane mobile din lume, va angaja inca 300 de persoane pentru a dezvolta aplicatii software pentru sistemul de operare pentru telefoane mobile Google Android, potrivit unei surse apropiate situatiei, citata de presa internationala.

Conform acesteia, producatorul american de telefoane mobile are deja o echipa de 50 de oameni implicata in acest proiect si intentioneaza sa majoreze efectivul la 350 de persoane. Compania finlandeza Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, si operatorul american de telefonie mobila Verizon s-au aratat de asemenea interesate de acest proiect, precizeaza aceeasi sursa.
Apple iPhone este considerat in prezent singurul smartphone care prezinta potential pentru dezvoltatorii software, insa analistii sunt de parere ca, incepand cu anul viitor, platforma open-source propusa de Google ar putea ameninta pozitia Apple.
Incepand cu 22 octombrie, divizia de telefonie mobila a Deutsche Telekom, T-Mobile, va incepe comercializarea primului telefon ce foloseste sistemul de operare al Google - HTC G1.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO