Business Hi-Tech

MSI caută consultant juridic pentru finalizarea privatizării Romtelecom

MSI caută consultant juridic pentru finalizarea...

Autor: Adrian Dumitrache

27.08.2013, 19:35 245

Ministerul pentru Societatea Informa­ţio­nală (MSI) va organiza pe 6 septembrie o licitaţie pentru achiziţionarea de servicii juridice în vederea finalizării procesului de pri­vatizare a Romtelecom, valoarea con­trac­­tului fiind estimată între 128.000 şi 500.000 lei (fără TVA) în următoarele 24 de luni.

Potrivit caietului de sarcini, viitorul câştigător al licitaţiei va acorda asistenţă juridică pentru MSI în procesul de elaborare a actelor normative necesare în finalizarea procesului de privatizare şi va analiza şi elabora opinii juridice cu privire la documentele realizate de consultantul selectat de minister.

„De asemenea, ofertantul câştigător va redacta şi furniza către MSI opinii juridice cu privire la procesul de privatizare a Romtelecom, proces ce va fi realizat de un consultant, banca de investiţii sau consor­ţiul format dintr-o bancă de investiţii şi consultant juridic, care să aibă capacitatea de a presta şi servicii de investiţii financiare pe piaţa de capital, precum şi cu privire la orice alte acţiuni a căror necesitate apare pe parcursul procesului de privatizare şi care sunt necesare pentru finalizarea cu succes a acesteia“, se spune în caietul de sarcini. La finele lunii iulie, MSI a anunţat că statul va angaja un consultant specializat pentru a vinde întreaga participaţie minoritară pe care o mai deţine la Romtelecom, reprezentând 45,99% din capitalul social. Pachetul majoritar de acţiuni al Rom­telecom este controlat de gru­pul elen OTE, care de­ţine 54,01% din capital.

Opţiunea principală a Guvernului este ca acţiunile să fie vândute prin listare la Bursa de Valori Bucureşti, dar aşteaptă şi opinia consultantului care urmează să fie selectat, astfel încât profitul statului din această operaţiune să fie cât mai mare.

Acţiunea de finalizare a procesului de privatizare a Romtelecom a demarat iniţal în anul 2005. Anul trecut, Romtelecom a raportat un profit de 312,63 milioane de lei la o cifră de afaceri de 2,73 miliarde de lei după ce în 2010 şi 2011 compania a înregistrat pierderi.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO