Business Hi-Tech

Pariu masiv de la Vodafone în România. Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România: Am făcut un pariu uriaş, am adus înapoi call-centerul cu peste 700 de oameni. Derulăm proiecte care presupun recrutarea a 1.000 de oameni

Pariu masiv de la Vodafone în România. Murielle...

Autor: Adrian Seceleanu

18.11.2018, 00:07 5311

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a renunţat la furnizorii externi şi a readus în cadrul companiei activităţile de call-center, re­cru­tând astfel peste 700 de oameni în ultimele luni, ca par­te a eforturilor companiei de a prelua controlul unor acti­vi­tăţi cheie înainte de a lansa, anul viitor, proiectul stra­tegic de a fuziona cu compania de cablu UPC, după pri­mi­rea acordului pentru tranzacţie de la Comisia Europeană.

„Derulăm proiecte care presupun recrutarea a 1.000 de oameni“, a declarat Murielle Lorilloux, CEO al Vodafone România, în cadrul unei întâlniri cu media.

Cea mai importantă operaţiune - din punctul de vedere al numărului de oameni recrutaţi - este cea prin care Vodafone a decis să readucă în interior operaţiunile de call-center. „Am făcut un pariu anul trecut, am vrut să avem din nou aceste operaţiuni în interiorul companiei. Astfel că am recrutat din nou toţi operatorii noştri de call-center, peste 700 de oameni, înapoi la Vodafone“, a explicat Lorilloux.

Transferul oamenilor de la un contractor extern înapoi în cadrul Vodafone le oferă angajaţilor perspectiva unei cariere în companie şi reduce numărul plecărilor, a spus Lorilloux. Compania a schimbat şi procesele de lucru şi a investit în digitalizare pentru a reduce numărul de procese repetitive realizate de angajaţi. „Am muncit mult să creştem gradul de digitalizare, să automatizăm unele sarcini. La 7 luni de la acest pariu uriaş de readucere în interior a callcenter-ului toţi indicatorii noştri sunt pe verde, am obţinut o eficientizare, în sensul reducerii numărului de apeluri, a costurilor“. Compania va continua să investească în automatizare în mai multe departamente, cum ar fi cel financiar, spre exemplu. „Vom avea o eficienţă mai mare şi un grad mai mare de satisfacţie al angajaţilor“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO