Mutare majoră pe piaţa de telecom din SUA: T-Mobile va cumpăra rivalul Sprint, într-o tranzacţie de 26 de miliarde de dolari

30 apr 2018 Autori: Bianca Ciocotisan , Mediafax

Compania de telecomunicaţii T-Mobile a fost de acord să-şi achiziţioneze rivalul în telecomunicaţii - Sprint, într-o tranzacţie de 26 de miliarde de dolari, urmând ca în următorii trei ani noua firmă să investească 40 de miliarde de dolari pentru construirea unei reţele 5G, relatează BBC.

"Împreună, vom construi cea mai mare reţea de telefonie mobilă din istoria Statele Unite ale Americii! Vorbesc de 30 de ori mai mult decât este capacitatea T-Mobile astăzi!" a precizat John Legere, şeful T-mobile, într-un mesaj pe Twitter.

Potrivit BBC, scopul fuziunii celui de-al treilea şi celui de-al patrulea operator de telefonie mobilă americană este acela de a crea o companie mai competitivă, care va avea aproximativ 130 de milioane de clienţi.

„Pentru prima oară în trei ani, noul T-Mobile va putea să investească aproximativ 40 de miliarde de dolari în companie. Acest lucru înseamnă aproximativ cu 50% mai mult decât au investit ambele companii în ultimii trei ani, acest lucru reuşind să creeze un val de activitate economică pentru Statele Unite”, a precizat John Legere pe Twitter.

Fuziunea vine după luni de negocieri între acţionarul majoritar al T-Mobile - Deutsche Telekom şi SoftBank din Japonia, care controlează Sprint. În cadrul acordului, Deutsche Telekom va deţine 42% din compania combinată şi va controla consiliul de administraţie, iar Softbank va deţine o participaţie de 27%.

Potrivit BBC, John Legere va conduce noua firmă, care va prelua numele T-Mobile şi va avea o valoare de piaţă de 146 miliarde de dolari.

Analiştii sunt de părere că noua companie va destul de puternică pentru a concura cu Verizon şi AT&T, prima şi a doua mare firmă americană în domeniul telecomunicaţiilor, fiecare dintre ele având peste 100 de milioane de abonaţi.

 
Cuvinte cheie:
TELECOMUNICAŢII
, TMOBILE
, FUZIUNE
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide