Business Hi-Tech

Mutări de criză la Uber: Compania concediază 3.700 de angajaţi, adică 14% din forţa de muncă la nivel global. CEO-ul Dara Khosrowshahi renunţă la salariul de bază pentru restul anului

sursa foto: Profimedia

Într-o notă internă, Dara Khosrowshahi, CEO-ul companiei le-a dat de înţeles angajaţilor că reducerile de personal nu s-au terminat.

Autor: Alex Ciutacu

10.05.2020, 15:36 2787

Uber a anunţat miercuri că va concedia 3.700 de persoane şi că CEO-ul Dara Khosrowshahi va renunţa la salariul său de bază pentru restul anului 2020, potrivit CNBC.

Reducerile de personal afectează angajaţi din echipele de suport şi din echipele de recrutare, reprezentând circa 14% din cei 26.900 de angajaţi ai companiei la nivel global, conform celor mai recente cifre publicate de Uber.

Khosrowshahi a avut un salariu de bază de 1 milion de dolari în 2019, însă câştigurile lui s-au bazat în principal pe bonusuri şi acţiuni.

Businessul Uber a fost afectat puternic de criză, iar cifrele exacte vor fi publicate la închiderea şedinţei de joi, când compania face raportările trimestriale.

Într-o notă internă, CEO-ul companiei le-a dat de înţeles angajaţilor că reducerile de personal nu s-au terminat.

„Ne uităm la multe scenarii şi la fiecare cost, atât la cele variabile, cât şi la cele fixe, în toată compania. Vrem să fim inteligenţi, să ne mişcăm repede, să reţinem cât de multe talente putem şi să tratăm pe toată lumea cu demnitate, susţinere şi respect”, a spus Dara Khosrowshahi.

Mutările Uber sunt interesante în aceată criză, întrucât compania a anunţat luna aceasta ca iese cu divizia Uber Eats din mai multe pieţe, inclusiv România.

Mai mult, Uber conduce o rundă de finanţare de 170 milioane de dolari pentru compania de trotinete electrice Lime, prezentă şi în România, conform unui anunţ publicat joi de Lime.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO