Business Hi-Tech

NASA va folosi ochelari inteligenţi pentru a uşura munca astronauţilor

NASA va folosi ochelari inteligenţi pentru a uşura...

Autor: Dorian Prodan

13.03.2015, 09:35 427

Ochelarii inteligenţi Google Glass au atras privirile tuturor în momentul lansării, însă interesul şi entuziasmul utilizatorilor sau potenţialilor utilizatori s-au diminuat încetul cu încetul iar viitorul produsului este incert. Dacă ochelarii inteligenţi au ratat debutul pe piaţa accesoriilor de uz personal, aceştia ar putea deveni în schimb nişte instrumente de lucru atât de utile încât şi cei de la NASA testează un model pe care speră să-l finalizeze până în toamnă.

Celebra agenţie spaţială nord-americană s-a implicat în dezvoltarea unor ochelari inteligenţi care îi vor putea asista pe astronauţi în timpul depanării unor probleme sau în timpul experimentelor. În prezent, astronauţii sau cercetătorii de pe staţiile orbitale folosesc manualele tipărite, care sunt dificil de folosit într-un mediu fără gravitaţie, sau apelează la convorbirile telefonice cu centrele de control terestre, caz în care trebuie să se lupte cu latenţele mari şi legăturile radio intermitente. NASA a analizat câteva opţiuni pentru realizarea unui sistem de calcul portabil care să nu ţină ocupate mâinile astronauţilor, iar ideea ochelarilor inteligenţi a fost cea mai atractivă.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO