Business Hi-Tech

Naspers a plătit 83 mil. $ pe 70% din eMag . Multiplul de evaluare a fost de 77 de ori profitul

Naspers a plătit 83 mil. $ pe 70% din eMag . Multiplul...

Autor: Adrian Cojocar

28.11.2012, 11:17 5001

Gigantul sud-african Naspers a plătit în octombrie circa 80 mil. dolari pentru a prelua pachetul majoritar de 70% din acţiunile magazinului online eMag, cifră care rezultă din rapoartele financiare ale companiei făcute publice recent şi din informaţiile disponibile în presa internaţională.

Din rapoartele grupului sud-african reiese că Naspers a plătit în total 120 mil. dolari pentru controlul eMag şi pentru o participaţie minoritară în platforma de comerţ online din Estul Mijlociu Souq.com. Potrivit publicaţiei Tfour.me din regiune, tranzacţia de preluare a acestuia din urmă s-ar fi ridicat la 40 mil. dolari, de unde rezultă că Naspers a plătit circa 80 mil. dolari pe 70% din acţiunile eMag.

Informaţia a fost confirmată ieri de surse din cadrul eMag care afirmă că cele 70% din acţiuni au fost vândute cu circa 83 mil. dolari. eMag a avut anul trecut o cifră de afaceri de 145 mil. euro şi un profit net de 1,2 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO