Naspers renunţă la comparatoarele de preţuri din România, Bulgaria şi Ungaria

21 dec 2016 Autor: Ioana Nita

Gigantul sud-african Naspers, care deţine mai multe businessuri online pe piaţa locală - eMag, OLX, PayU, Autovit, PC Garage, a vândut portofoliul de platforme de tip comparatoare de preţ din România (Compari.ro), Bulgaria (Pazaruvaj.com) şi Ungaria (Arukereso.hu) către grupul Rockaway din Cehia. Achiziţia a fost finanată de Daniel Kretinsky, Patrik Tkac şi PPF Group. Valoarea tranzacţiei nu a fost însă făcută publică.

Prin achiziţia celor trei site-uri comparatoare de preţuri, grupul Rockaway îşi extinde prezenţa pe piaţa de comerţ electronic din Europa de Est, aceasta deţinând şi platforma online Heureka, cu acelaşi profil, activă pe pieţele din Cehia şi Slovacia.

,,Prin achiziţionarea site-urilor Compari.ro, Arukereso.hu şi Pazaruvaj.com am făcut demersuri pentru atingerea poziţiei de lider de piaţă. Grupul Rockaway deţine comparatoare pe pieţe în plină expansiune, astfel încât şi pe viitor schimburile de experienţe şi distribuirea  de informaţii vor facilita atât creşterea, cât şi experienţa utilizatorilor”, a declarat Jakub Havrlant, directorul general al grupului Rockaway.

Site-ul Heureka este lider pe piaţa de profil din Cehia şi Slovacia, potrivit reprezentanţilor Rockaway, iar odată cu achiziţia comparatoarele online de preţ -  compari.ro, Arukereso.hu şi Pazaruvaj.com, grupul ceh adaugă în portofoliu încă trei jucători lideri pe acest segment pe pieţele din România, Ungaria, respectiv Bulgaria.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.12.2016

 
Cuvinte cheie:
romania
, ungaria
, bulgaria
, naspers
, preturi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide