Business Hi-Tech

Nemţii de la Kathrein au ajuns la afaceri de 669 mil. lei cu fabrica de antene din Timişoara

Nemţii de la Kathrein au ajuns la afaceri de 669 mil....

Autor: Adrian Seceleanu

31.07.2018, 00:07 1908

Fabrica din România a grupului german Kathrein, cel mai mare producător de antene de comunicaţii din lume, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 669,3 mil. lei (146,5 mil. euro), în creştere cu 9% faţă de anul precedent, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Fi­nanţelor Publice. Grupul german este prezent în România prin două companii: Romkatel - care comercializează echipamente şi serviciile asociate - şi Kathrein România, care produce echipamente la Timişoara.

Businessul nemţilor pe plan local a accelerat după anul 2010, iar numărul mediu de angajaţi ai fabricii din Timişoara a crescut de la 600 la 2.000 în 2014. Fabrica din Timişoara a Kathrein a livrat antene pentru unele dintre cele mai mari proiecte de trecere la televiziunea digitală terestră din regiune, în ţări precum Bulgaria sau Albania. Unitatea de producţie a grupului german a fost înfiinţată în România în anul 2000, principalul obiect de activitate fiind producţia de antene de comunicaţii mobile, antene de emisie pentru televiziune, antene de recepţie terestră ( pentru CATV ) şi antene comerciale de recepţie terestră. În primii ani producţia companiei a fost concentrată pe antenele de recepţie a semnalului TV, ponderea ei scăzând apoi în favoarea antenelor de comunicaţii mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO