Nemţii de la SAP au ajuns la 570 de angajaţi în România şi continuă să caute oameni

20 oct 2017 Autor: Ioana Nita

Simon Kaluza, managing director SAP pentru Europa Centrală şi de Est (stânga) a precizat că România, unde afacerile companiei sunt conduse de Cristian Popescu (în dreapta) reprezintă o piaţă strategică pentru compania de soft

România este al doilea centru al companiei germane de software SAP din Europa de Sud, după Bulgaria, unde compania are 700 de salariaţi.

Compania germană SAP, specializată în dezvoltarea de soluţii software de business, a ajuns la 570 de angajaţi în centrul din România şi continuă să recurteze specialişti IT, în prezent având circa 50 de poziţii deschise. Anul trecut subsidiara locală a avut în medie 401 angajaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. „Acum avem o echipă de 570 angajaţi şi avem încă 50 de poziţii deschise în acest moment. În centrul «near shore» din România se dezvoltă pentru toate tipurile de soluţii SAP. Până de curând angajaţii din România nu lucrau şi pentru proiecte locale, ci numai pentru proiecte din străinătate, din întreaga lume”, a declarat Cristian Popescu, directorul general al SAP România. El a adă­ugat că îşi extind spaţiul în prezent pen­tru a fi pregătiţi să acomodeze noii angajaţi. SAP România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 256 milioane lei (57 milioane euro), în creştere cu aproape 40% faţă de 2015, şi cu un profit net de 81 mil. lei (18 mil. euro), cu 80% mai mare, potrivit datelor raporate la Ministerul de Finanţe.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.10.2017

 
Cuvinte cheie:
romania
, sap
, angajati
, cautare
, continuare
, oameni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide