Business Hi-Tech

Neogen a pierdut 1 mil. euro pe care spera sa-l recupereze in 2010

Neogen a pierdut 1 mil. euro pe care spera sa-l recupereze in 2010

Calin Fusu, CEO al Neogen: In primele patru luni ale lui 2010 am avut incasari cu 50% mai mari fata de aceeasi perioada din 2009

19.05.2010, 23:40 113

Calin Fusu, directorul general al companiei Neogen, care detinecel mai mare portal de internet de pe piata locala, spune ca anulacesta afacerile Neogen vor depasi nivelul din 2008, dupa doi aniin care pierderile au insumat un milion de euro.

"Investitorii erau destul de nemultumiti anul trecut, pentru caam pierdut aproape un milion de euro in 2008 si in 2009. Intre timpinsa, lucrurile si-au mai revenit, iar anul acesta vom generaprofit de peste un milion de euro si vom recupera pierderile dinultimii doi ani", explica Fusu.

Neogen a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri deaproximativ 2 milioane de euro (din care BestJobs a avut incasaride aproximativ 1,3 milioane euro), in scadere fata de 2008, cand afost de 3 milioane de euro.

Din 2007, compania Neogen are in actionariat fondul Tiger, careare investitii si la rusii de la Digital Sky. Pierderile din 2008au venit pe fondul noilor achizitii si al cheltuielilor deextindere, iar in 2009 criza a determinat o scadere a businessuluigenerat de site-ul de recrutare Bestjobs, unul dintre cei mai marijucatori din piata de recrutare online.

Recent, Neogen a achizitionat platforma online CeeVee.com, princare utilizatorii isi pot posta CV-urile, si vrea sa-si creascabusinessul cu ajutorul retelei de socializare Facebook, concurentulNeogen pe plan local.

"Dorim ca orice utilizator de Facebook sa-si poata adauga CV-ulla profilul de pe aceasta retea de socializare prin intermediulplatormei CeeVee.com. Nu avem o tinta de profit pana la fineleanului cu noua achiztie, primul pas fiind promovarea platformei", aspus Fusu. Facebook este una dintre cele mai mari retele socialedin lume, cu peste 400 de milioane de utilizatori, dintre care 1,3milioane in Romania.

Platforma online CeeVee.com, lansata in luna iunie a anuluitrecut, a fost cumparata de la compania de dezvoltare web LateralRomania, care a incheiat afaceri de 500.000 de euro anul trecut.Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, nici acum si nici lainceputul anului, cand Lateral a cumparat platforma printr-otranzactie intermediata de compania de consultanta de designWilkins Lee Creative.

In prezent, CeeVee.com are 40.000 de utilizatori din toatalumea, iar pana la finele anului seful Neogen estimeaza ca numarulacestora va creste de 4-5 ori, pana la 200.000. Prin nouaachizitie, Fusu intentioneaza sa extinda si afacerea Bestjobs lanivel international. Seful Neogen adauga ca CeeVee.com este menitasa acopere "lacuna pe care o are Facebook" - lipsa unei structuridetaliate a informatiilor personale si profesionale -, iarangajatorii vor putea astfel sa faca recrutari mai usor prinintermediul retelelor de socializare.

"Platforma de CV-uri va oferi aproape aceleasi servicii caBestjobs, fara insa a permite postarea de anunturi de angajare dinpartea companiilor", adauga Fusu. Astfel, principalele activitatipe care se axeaza site-ul sunt postarea de CV-uri si oferirea deservicii premium pentru utilizatori (afisarea CV-urilorcandidatilor in primele rezultate ale cautarilor operate deangajatori). Firmele au reluat angajarile inca din primul trimestrual acestui an, cand companiile au decis sa deblocheze bugetele derecrutare, pentru ca au nevoie de personal. Acest lucru s-areflectat si in cadrul businessului Bestjobs, care a raportat ocrestere semnificativa a vanzarilor fata de anul trecut.

"In primele patru luni ale lui 2010 am avut incasari cu 50% maimari fata de aceeasi perioada din 2009. Pentru anul acesta estimamca vom avea incasari de peste doua milioane de euro, fata de anultrecut, cand am avut aproximativ 1,2 - 1,3 milioane de euro dinBestJobs", a mai spus Fusu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO