Business Hi-Tech

Neţin, Lenovo: Piaţa de PC-uri a accelerat în T3

Aurel Neţin, country manager al Lenovo Ro­mâ­nia, Bulgaria şi Moldova

Aurel Neţin, country manager al Lenovo Ro­mâ­nia, Bulgaria şi Moldova

Autor: Adrian Seceleanu

17.11.2014, 00:04 154

Vânzările de computere din Ro­mâ­nia au accelerat cu aproape 30% în al treilea trimestru, la aproximativ 225.000 de unităţi, atât pe fondul revenirii cererii, cât şi al stocurilor realizate de distribuitori înaintea evenimentului de shopping Black Friday, care are loc în ultima parte a lunii noiem­brie, a declarat pentru ZF Aurel Neţin, country manager al Lenovo Ro­mâ­nia, Bulgaria şi Moldova. În urmă cu un an piaţa locală de PC-uri scăzuse cu peste 10% în trim. 3, la aproximativ 160.000 de unităţi. „Am asistat la o revi­go­rare a pieţei de PC-uri în paralel cu o încetinire a vân­zărilor de tablete“, a pre­cizat Neţin. Sub­si­diara producătorului chinez de PC-uri a în­cheiat al treilea tri­mes­tru cu o cotă de aproape 27% din piaţa locală de com­pu­tere - fiind astfel nu­mă­rul unu, conform da­telor companiei de ana­liză IDC citate de re­prezentantul Lenovo.

Şi în al treilea trimestru computerele ief­tine sunt cele care au generat cele mai mari volume de vânzări, însă piaţa a înre­gis­trat o mică tendinţă de migrare spre mo­dele mai scumpe. Preţul mediu al unui PC vândut pe piaţa locală variază în ge­ne­ral între 1.499 şi 1.999 de lei. Creşterea pu­ternică a vânzărilor de PC-uri din al treilea tri­mestru a fost determinată şi de cam­paniile promoţionale realizate de pro­du­că­tori în parteneriat cu Microsoft. „Pe piaţă au fost disponibile computere cu sis­tem de operare Windows preinstalat cu pre­ţuri de 200-220 de euro“, conform lui Neţin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO