Business Hi-Tech

Netopia mobilPay a procesat 500.000 tranzacţii în trim. 1, în creştere cu 20%

Antonio Eram, CEO al Netopia mobilPay

Antonio Eram, CEO al Netopia mobilPay

Autor: Adrian Seceleanu

25.04.2013, 19:57 239

Netopia mobilPay, unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online cu carduri bancare, a înregistrat o creştere de 20% în numărul de tranzacţii cu cardul efectuate prin platforma mobilPay în primul trimestru al acestui an, până la 500.000, a anunţat compania.

Avansul înregistrat de companie a fost determinat de creşterea numărului de comercianţi care utilizează platforma de plăţi, şi a avansului înregistrat de numărul de tranzacţii efectuate de parteneri. Din punct de vedere al valorii, tranzacţiile efectuate prin platforma mobilPay au fost cu 40% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În primele trei luni din 2012, procesatorul de plăţi online prin card a efectuat peste 400.000 tranzacţii prin platforma mobilPay, iar pe parcursul anului trecut 1,9 milioane.

Piaţa locală de plăţi online cu cardul a ajuns la 6 milioane de tranzacţii anul trecut şi la valoarea de 260 de milioane de euro.

“Pentru acest an estimăm că piaţa de profil va ajunge la 7,5 milioane de tranzacţii, cu aproximativ 25% mai mult faţă de anul precedent, pe fondul creşterii încrederii românilor în siguranţa plăţilor online şi a numărului de comercianţi care introduc şi promovează această metodă de încasare”, a declarat Antonio Eram, CEO al Netopia mobilPay.

Cele mai mari plăţi online cu cardul procesate de Netopia mobilPay în T1 au atins şi 4.000 de euro

Netopia mobilPay a realizat, în primele trei luni ale acestui an, tranzacţii de câteva mii de euro. Şapte dintre aceste plăţi online au totalizat 20.000 de euro. Acestea au fost realizate pentru plata de echipamente foto, pachete software şi bilete de avion.

“În primul trimestru al acestui an, cea mai mare tranzacţie procesată de Netopia mobilPay a fost de 3.900 de euro, pentru echipamente foto. De asemenea, în aceeaşi perioadă am înregistrat şi câteva tranzacţii pentru bilete de avion, fiecare în valoare de peste 2.300 de euro”, a mai spus Antonio Eram.

Compania a înregistrat şi câteva tranzacţii prin care un comerciant înscris în platforma Netopia mobilPay a vândut trei pachete de software de circa 3.000 de euro fiecare.

Cea mai mare valoare procesată anul trecut prin intermediul serviciului mobilPay a fost de 6.300 de euro, pentru un pachet turistic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO