Business Hi-Tech

NetSafe: optimizarea reţelelor generează reduceri de costuri pe segmentul de IT de până la 40%

NetSafe: optimizarea reţelelor generează reduceri de...
17.05.2017, 00:00 84

Grupul NetSafe, unul dintre cei mai importanţi distribuitori de soluţii şi produse IT cu valoare adăugată pe segmentele de soluţii de securitate, reţelistică şi echipamente wireless, a adăugat în portofoliu produsele IXIA, utilizate pentru securizarea şi optimizarea reţelelor IT fizice şi virtuale.

Grupul NetSafe devine astfel distribuitor regional IXIA pentru Europa de Est, oferind clienţilor corporate şi furnizorilor de servicii aplicaţii performante, soluţii de securitate şi de vizibilitate a reţelei, cât şi suport tehnic şi servicii de training. Parteneriatul între cele două companii vine într-un context de creştere a infracţionalităţii cibernetice şi de schimbare a modului de utilizare a internetului şi pe fondul unor reţele IT învechite şi solicitate la cel mai înalt nivel. 

„Multitudinea de dispozitive conectate şi schimbarea comportamentului utilizatorilor nu au fost susţinute de investiţii în creşterea performanţei şi securităţii reţelelor. Iar acum suntem în situaţia de a folosi mijloace de comunicaţii moderne pe reţele învechite şi depăşite din punct de vedere tehnologic şi al traficului. Toate aceste lucruri reprezintă vulnerabilităţi de care infractorii cibernetici profită din plin”, spune Doru Manea, CEO al grupului NetSafe.

“La nivel global, în medie, impactul financiar al unei breşe de securitate a depăşit anul trecut 4 milioane de dolari, valoare în creştere cu 29% faţă de 2013, potrivit unui studiu realizat de Ponemon Institute. Mai alarmant este timpul până la descoperirea breşei de securitate: în medie, peste 200 de zile, la care se adaugă o altă perioadă de 70 de zile până la izolarea şi rezolvarea acesteia”, conform NetSafe.

Investiţiile în optimizarea infrastructurii de reţea generează reduceri de costuri pe segmentul IT cu până la 40%, potrivit estimărilor NetSafe.

“În România, principalii investitori în soluţii de securitate şi infrastructură IT sunt companiile mari din domeniile IT, financiar-bancar, telecomunicaţii, sănătate, producţie şi agricultură. Acestea conştientizează riscurile la care se expun şi iau măsuri pentru a limita atacurile cibernetice, investind, în medie, cu 30% mai mult decât anul trecut în securitate IT. La polul opus se află IMM-urile, care au rămas vulnerabile în faţa atacatorilor şi care devin ţinta hackerilor; scăpările de securitate ale acestora fiind o modalitate prin care infractorii cibernetici pot accesa contracte, listele de contacte, informaţiile legate de conturi”, conform datelor companiei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO