Business Hi-Tech

Network One Distribution, cel mai mare distribuitor de IT, va fuziona prin absorbţie cu producătorul de biciclete Atelierele Pegas. Miza tranzacţiei: creşterea eficienţei operaţionale

Network One Distribution, cel mai mare distribuitor de...

Autor: Adrian Seceleanu

06.09.2022, 12:00 453

Network One Distribution (NOD), cel mai mare distribuitor de echipamente de IT de pe piaţa locală, cu afaceri de aproape 2 mld. lei în 2021, va fuziona prin absorbţie cu producătorul de biciclete Atelierele Pegas, companie pe care deja o controla integral, arată o decizia a AGA companiei.

„Fuziunea are în vedere consolidarea producţiei şi distribuţiei bicicletelor Pegas la nivelul societăţii NOD, având în vedere experienţa dobândită a acesteia prin combinarea activităţii de producţie pentru mărcile proprii (Heinner, Horizon, Serioux) cu activitatea de distribuţie. Mai exact, se doreşte îmbunătăţirea şi eficientizarea activităţilor operaţionale pe segmentul producţiei şi distribuţiei de biciclete Pegas“, conform documentului. Compania Atelierele Pegas a înregistrat în 2021 afaceri de 6,1 mil. lei, în scădere cu 37% şi o pierdere netă de 1,5 mil. lei, redusă cu 41% faţă de anul anterior, conform datelor de la Ministerul Finanţelor.

„Fuziunea dintre NOD şi Pegas va deveni efectivă din punct de vedere juridic la data de 30.09.2022“, conform documentului citat. Acţionarul majoritar al NOD este Iulian Stanciu, cu 89,5% din acţiuni, diferenţa de acţiuni fiind deţinută de Andrei Militaru – CEO al societăţii (5%) şi Vlad Vasile Dumitru (5,5%). Dumitru şi Militaru au primit acţiuni la NOD de la Iulian Stanciu în decembrie 2020.

„NOD este distribuitor pentru furnizori notabili de pe piaţa de IT&C, cum ar fi Dell, Sony LG, HP, Microsoft, Samsung, însă distribuie şi multe branduri proprii, pentru care are şi calitatea de producător, cum ar fi Heinner pentru gama de electrocasnice, bricolaj, menaj, textile şi mic mobilier, Serioux pentru gama de accesorii şi periferice IT, Horizon pentru monitoare şi televizoare şi Vanora, U-Grow şi MomKI pentru articole de menaj, puericultură şi jucării pentru copii. Pegas are ca obiect principal de activitate fabricarea bicicletelor şi vânzarea cu ridicata, precum şi cu amănuntul a echipamentelor sportive, acesta deţinând marca bicicletelor Pegas“, conform datelor din proiectul de fuziune. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO