Business Hi-Tech

Network One Distribution, liderul pieţei de distribuţie IT&C, deţinut integral de Iulian Stanciu, şi-a majorat afacerile la 1,35 mld. lei, dar a avut un câştig mai mic cu 36% în 2019

Network One Distribution, liderul pieţei de distribuţie...

Autor: Adrian Seceleanu

30.06.2020, 10:26 973

Network One Distribution (NOD), liderul pieţei de distribuţie IT&C din România, şi-a majorat anul trecut afacerile cu 6%, la 1,35 mld. lei, conform datelor raportate la Ministerul de Finanţe.  Distribuitorul IT&C a depăşit pragul de 1 mld. lei încă din 2017, când cifra de afaceri netă s-a situat la 1,09 mld. lei, cu 9,6% mai mare comparativ cu 2016. Profitul net al companiei a scăzut însă în 2019, cu 36%, la 13,6 mil. lei, de la 21,3 mil. lei în 2018, conform datelor de la Finanţe. Compania şi-a crescut în 2019 numărul mediu de salariaţi cu 50, până la 391, potrivit aceleiaşi surse. NOD distribuie atât branduri IT&C internaţionale, cât şi propriile mărci - Serioux (produse IT), Horizon (televizoare), Heinner (electrocasnice), Heinner Home (textile pentru casă), U-Grow (produse pentru copii), Momki (jucării) şi Pegas (biciclete). 

În total, compania lucrează cu peste 3.000 de comercianţi şi peste 130 de branduri. Pe lângă distribuţia de produse IT&C, NOD le pune la dispoziţie retailerilor şi soluţii cloud, precum şi servicii profesionale precum management al activelor software (SAM), migrare şi instalare de soluţii Microsoft, audit GDPR (regulamentul de protecţie a datelor cu caracter personal) şi soluţii de tip city manager pentru gestionarea diferitelor procese automatizate în cadrul unei administraţii publice. NOD este controlată de antreprenorul român Iulian Stanciu, CEO-ul grupului eMAG – cel mai mare retailer online din România.

Notă: Titlul şi corpul iniţial al ştirii menţiona, în mod eronat, că profitul net al companiei a scăzut cu 57%. În realitate, scăderea a fost de 36%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO