Business Hi-Tech

New Com are inca 5 mil. euro pentru achizitii

New Com are inca 5 mil. euro pentru achizitii

Mircea Lucacel-Ciceo, directorul general al New Com: Parerea noastra este ca in piata de internet si televiziune prin cablu cresterile importante in 2008 le vor realiza companiile din esalonul secund.

02.07.2008, 18:15 408

Compania New Com Telecomunicatii, care opereaza servicii de televiziune, telefonie fixa si acces la internet sub brandul injoy, are pentru acest an un buget de investitii de 10 mil. euro.
"Bugetul de investitii pe 2008 este de 10.000.000 euro din care aproximativ 50% este destinat constructiei de retele si retehnologizarii celor existente, iar restul pentru achizitii", a declarat pentru ZF Mircea Lucacel-Ciceo, directorul general al New Com. "In toamna acestui an vom mai finaliza cateva achizitii, care au fost amanate din cauza procesului de fuziune", a adaugat el. Compania NewCom Telecomunicatii s-a dezvoltat prin achizitia si integrarea a peste 50 de retele de cartier din aproape 40 de orase mari si a atins un numar de 135.000 de clienti.
Operatorul are 100.000 de clienti pe serviciile de acces la internet, 27.000 de clienti pe cablul TV si 8.000 pe telefonia fixa. Din investitiile totale de 25 de milioane de euro realizate pana acum de New Com, circa 20 de milioane de euro au fost destinate achizitiilor. Mircea Lucacel-Ciceo spune ca fondurile necesare dezvoltarii companiei au fost obtinute in proportie de 70% de la actionari, diferenta fiind acoperita prin credite bancare. Compania estimeaza ca va obtine profit net in trimestrul patru al acestui an. Unul dintre actionarii New Com Telecomunicatii este Capital Partners, care, impreuna cu alte doua fonduri de investitii, controleaza 90% din titlurile operatorului de telecomunicatii.
New Com, care practica tarife asemanatoare cu cele ale competitorilor RCS&RDS si UPC, estimeaza ca va reusi sa castige pana la finele anului inca 65.000 de clienti.
"Principalul factor diferentiator intre noi si concurentii nostri sunt produsele si nu tarifele. Tarifele sunt in principiu aceleasi cu o diferenta de pana la 5% in plus sau in minus. Cand vorbim de produse si in special de internet, produsele injoy sunt mai performante. De exemplu, toate produsele noastre sunt oferite pe o retea nou construita, simetrica. Astfel noi ajungem in casa la abonat cu 100 Mbps simetric fata de tehnologiile de Cablu TV si ADSL care sunt asimetrice si de banda mai mica. Reteaua Injoy este construita in 2007-2008 pentru capacitatile si aplicatiile de acum, cele ale competitiei sunt construite in 2000 pentru aplicatiile de atunci. Reteaua Injoy este construita si dimensionata pentru un numar de 300.000 de abonati si avem incarcare de 30% in timp ce retelele competitorilor nostri sunt supraincarcate. (...) Parerea noastra este ca in piata de internet si televiziune prin cablu cresterile importante in 2008 le vor realiza companiile din esalonul secund", sustine Mircea Lucacel-Ciceo. El afirma ca pe termen lung intentia companiei nu este aceea de a vinde catre un jucator mai mare. "Vrem sa fim un jucator independent, am avut discutii (cu operatori mai mari de pe piata telecom - n. red.) nu neaparat oferte", a precizat el.
New Com, fondata de Mircea Lucacel-Ciceo si Dorin Stefanescu, are circa 500 de angajati, din care 25% sunt implicati doar in constructia de retele. Echipa de management a New Com este formata din Dorin Stefanescu - director operatiuni, Florin Insuratelu - director tehnic, Catalina Ciubotaru - director HR, Razvan Brezeanu - director business to business si Ioan Codrea - director mass market.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO