Business Hi-Tech

News Corp. a oferit 3 miliarde de dolari pentru Skype

09.08.2005, 17:31 17

Compania lui Robert Murdoch, News Corp., a oferit trei miliarde de dolari (2,42 miliarde de euro) pentru furnizorul de servicii de telecomunicatii online Skype, insa negocierile au esuat, spun surse citate de editia de duminica a cotidianului britanic The Independent.

Negocierile au fost intrerupte tocmai din cauza certurilor din familia Murdoch, dupa ce fiul lui Robert a parasit compania condusa de magnatul media, spun sursele citate de presa britanica. Oficialii Skype au declarat de mai multe ori ca furnizorul de servicii de telefonie pe Internet nu este de vanzare, insa fondatorul companiei, Niklas Zennstrom, a spus la un moment dat ca o astfel de discutie este posibila, daca investitorii ofera cel putin un miliard de dolari. Serviciul Skype permite convorbiri gratuite intre utilizatorii aplicatiei de telefonie online, precum si apeluri foarte ieftine catre retelele fixe sau mobile, pentru abonatii Skype, cu preturi incepand de la 1,7 centi pe minut. Softul gratuit e folosit de peste 42 de milioane de oameni din toata lumea, iar abonati au devenit in ultimul timp circa 150.000 de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO