Business Hi-Tech

Nikolai Beckers, fostul şef al Telekom, înlocuit şi în CA-ul Germanos de Babis Mazarakis

Nikolai Beckers

Nikolai Beckers

Autor: Adrian Seceleanu

27.04.2016, 20:16 320

Germanul Nikolai Beckers, care a condus până în data de 22 decembrie 2015 Telekom România, a fost înlocuit şi din Consiliul de administraţie al Germanos Telecom - retailerul GSM deţinut de grup, de Babis (Charalampos) Mazarakis, directorul financiar al grupului elen OTE, conform unui document publicat de companie în Monitorul Oficial. Mazarakis a fost numit membru şi preşedinte al CA pentru un mandat de 4 ani. Decizia a fost luată pe 18 ianuarie 2016 şi a fost publicată pe 27 aprilie în Monitorul oficial.

Cu aceeaşi ocazie, acţionarii l-au numit în CA şi pe slovacul Miroslav Majoros, noul CEO al grupului Telekom, tot pentru un mandat de 4 ani de zile. Nici Mazarakis şi nici Majoros nu vor fi remuneraţi pentru activităţile din cadrul CA-ului Germanos.

Germanos este cel mai mare jucător de pe piaţa de retail de comunicaţii din România, cu afaceri de 48,4 mil. euro în 2014. Al doilea jucător de pe această piaţă şi cea mai mare companie independentă din industrie este Arsis Trading, cu afaceri de 30,3 mil. euro în 2014, care este controlată de antreprenorul Radu Mirea.

Babis Mazarakis a preluat funcţia de preşedinte al CA şi la alte companii din grupul Telekom România, respectiv Telemobil (Zapp), E-Value International şi Telekom România Mobile Communications (fostul Cosmote), conform datelor din Monitorul Oficial.

La Telekom România Communications (fostul Romtelecom), cea mai mare companie din grup, preşedintele CA este Michael Tsamaz, CEO şi preşedinte al grupului OTE.

Grupul german Deutsche Telekom controlează operaţiunile din România prin intermediul grupului elen OTE. Anul trecut grupul Telekom România a avut venituri de aproape 1 mld. euro şi un profit operaţional (EBITDA) de 205 mil. euro - ambii indicatori fiind în declin faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO