Business Hi-Tech

Nintendo scade preţul consolei portabile 3DS şi în România

Nintendo scade preţul consolei portabile 3DS şi în România

Foto Shutterstock

Autor: Ştefan Vrabie

01.09.2011, 00:00 425

TNT Games, divizia de gaming a companiei RHS şi distribuitor oficial Nintendo, a redus cu 30% preţul pentru consola Nintendo 3DS. Prima consolă de jocuri din lume cu ecran 3D autostereoscopic poate fi cumpărată acum din toate magazinele de profil din România la preţul de 899,99 lei.

Nintendo 3DS s-a lansat în Japonia pe 26 februarie 2011, ajungând în magazinele europene şi în cele americane o lună mai târziu. Succesul lansării sale pe continentul asiatic s-a reflectat în cele 374.764 de unităţi vândute în weekendul 26-27 februarie, în timp ce volumul vânzărilor din prima zi în Statele Unite a bătut recordul oricărei alte console portabile produse de Nintendo până acum. În România consola nu a avut parte de acelaşi succes.

Până în prezent s-au vândut doar 250 de unităţi, potrivit oficialilor companiei TNT Games. Consola are două ecrane. Cel din partea de jos, de 3 inchi, este folosit de jucători pentru a controla jocul, în timp ce pe ecranul de sus, de 3,53 inchi, pot fi urmărite imaginile în format 3D. Nintendo, companie japoneză, este unul dintre cei mai mari producători de console din lume, cu peste 130 de milioane de unităţi vândute începând cu 2004.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO