Business Hi-Tech

Noi indicii despre un iPod - telefon mobil de la Apple

16.01.2006, 20:26 23

Apple a inregistrat la oficiul american pentru patente expresia "Mobile me", inclusiv in domenii precum telefoanele mobile si serviciile mobile, ceea ce indica inca o data faptul ca Apple ar putea pregati un telefon mobil propriu pe baza iPod.

"Consideram ca aceasta decizie indica directia strategica a Apple de a extinde iPod, iTunes si Mac dincolo de produsele actuale, spre telefoanele inteligente, servicii pentru operatorii de telefonie mobila si segmentul consumer", a explicat un analist al American Technology Research (ATR).

Discutiile privind un telefon mobil cu iPod exista de mai multe luni pe site-urile fanaticilor Apple, insa se parea ca singurul produs va fi cel realizat in colaborare cu Motorola. Expresia "Mobile me", care poate fi folosita pur si simplu pentru iPod sau pentru laptopurile Apple, a fost insa inregistrata la anumite categorii pe care compa-nia nu are activitati. Exista astfel speculatii ca Apple va vinde nu doar un telefon mobil cu iPod, ci si servicii de telefonie mobila, in parteneriat cu un operator american, devenind de fapt un operator virtual de telefonie mobila. Oficial, responsabilii Apple au refuzat sa comenteze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO