Business Hi-Tech

Noi promisiuni de facilitati fiscale

21.04.2004, 00:00 9

Premierul Adrian Nastase a declarat ieri ca este dispus sa discute cu ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Dan Nica, despre posibilitatea acordarii unor noi facilitati pentru persoanele fizice sau juridice care lucreaza in domeniu.
El a amintit ca decizia Executivului din urma cu trei ani, de a elimina impozitul pe venit pentru angajatii din domeniul soft-ului, i-a convins pe multi specialisti romani sa ramana in tara, pentru a lucra in acest sector. "Performanta in aceste domenii are nevoie, in primul rand, de facilitati din partea Guvernului si sunt dispus sa discut aceste probleme. Investitiile in tehnologie sunt investitii strategice si Guvernul doreste sa le sprijine", a spus Nastase.
In opinia premierului, faptul ca in timpul sarbatorilor de Paste din acest an au fost trimise circa 17 milioane de mesaje SMS prin intermediul telefoanelor mobile, la care se adauga alte 582 milioane SMS transmise pe parcursul anului trecut, reflecta inclusiv gradul de dezvoltare a telecomunicatiilor in Romania. Premierul a mai afirmat ca principalul element concurential intre state este, in prezent, modernizarea tehnologiei, si nu sectoarele de petrochimie si siderurgie care necesita investitii foarte mari si nu pot asigura o rata ridicata a profitului.
Adrian Nastase a participat marti la deschiderea editiei a XIII-a a expozitiei internationale specializate de tehnologia informatiei si comunicatii - CERF 2004, la care sunt prezente aproximativ 120 de firme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO