Business Hi-Tech

Noile reguli privind TVA - piaţa IT, vizată de un „coşmar operaţional“ începând cu 2015

Noile reguli privind TVA - piaţa IT, vizată de un...

Autor: Andrei Cîrchelan

23.07.2014, 00:05 1788
Preţul conţinutului furnizat pe cale electronică va fi taxat cu TVA la locul de consum începând cu 2015, ceea ce înseamnă că, spre exemplu, preţul aceleiaşi aplicaţii software va oscila puternic de la un stat UE la altul iar furnizorii vor trebui să includă în preţuri TVA colectat din fiecare stat în parte, a declarat pentru ZF Theodor Artenie, Managing Director al Schoenherr Tax.
 
„O aplicaţie cumpărată de un consumator din România va fi probabil mai scumpă decât aceeaşi aplicaţie cumpărată, de exemplu, de un consumator din Luxemburg, în absenţa altor eforturi ale furnizorilor pentru uniformizarea preţurilor“, a declarat Artenie.
 
Noile reguli de aplicare a taxei pe valoare adăugată (TVA), în ceea ce priveşte conţinutul furnizat pe cale electronică, vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2015. Începând cu acel moment, TVA va fi aplicată în funcţie de ţara în care se află consumatorul conţinutului electronic, nu de ţara în care e înregistrat furnizorul.
 
Concret, nivelul TVA variază de la un stat la altul în cadrul Uniunii Europene. Luxem­burg are cel mai mic nivel TVA, 15%, în timp ce Ungaria are cel mai înalt nivel, 27%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO