Business Hi-Tech

Noile smartphone-uri Nokia Lumia 920 vor fi mai scumpe decât Samsung Galaxy S3

Noile smartphone-uri Nokia Lumia 920 vor fi mai scumpe decât Samsung Galaxy S3

Foto AFP/Mediafax Foto

Autor: Adrian Seceleanu

28.09.2012, 00:00 2422

Compania finlandeză Nokia, care încearcă să revină pe o piaţă a smartphone-urilor dominată de Apple şi companii care folosesc software furnizat de Google, a stabilit pentru noul său smartphone de top - Lumia 920 un preţ cu 10% mai mare decât cel practicat de rivalii de la Samsung pentru vârful de gamă Galaxy S3, scrie Reuters.

Preţurile au apărut după ce compania a oferit detalii despre lansarea noii sale game de telefoane în Italia şi Suedia. Noile telefoane, primele de la Nokia care includ noua platformă software Microsoft Windows 8, vor fi lansate la jumătatea lunii noiembrie în Italia şi din 12 noiembrie în Suedia. În Italia, modelul Lumia 920 va avea un preţ de 600 de euro faţă de 530 de euro cât costă S3.

Compania speră că lansările vor alunga îngrijorările investitorilor că smartphone-urile vor rata crucialul sezon de vânzări din decembrie, dar preţul mai mare decât cel al Galaxy S3 i-a pus pe gânduri pe analişti. "Din punct de vedere hardware Lumia 920 este apropiat de Galaxy S3 şi va fi greu pentru Nokia să explice acest cost suplimentar în faţa clienţilor", crede analistul Ovum Nick Dillon. "Windows Phone este în mare parte o necunoscută pentru clienţi, iar ei se aşteaptă probabil să plătească mai puţin dacă tot îşi asumă un risc."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO