Business Hi-Tech

Nokia 3310 şi Huawei P10, printre dispozitivele prezentate la Congresul Mondial de Telefonie Mobilă

Nokia 3310 şi Huawei P10, printre dispozitivele prezentate la Congresul Mondial de Telefonie Mobilă

Autor: Anca Olteanu

27.02.2017, 14:29 219

Samsung Electronics a lansat două noi tablete la Congresul Mondial de Telefonie Mobilă din Barcelona, acestea fiind primele lansări importante de când a fost forţat să retragă smartphone-ul Galaxy Note 7, după ce dispozitivul a luat foc, potrivit Reuters.

Galaxy Tab S3 şi Galaxy Book au fost prezentate în versiunile de 10,6 inchi şi 12 inchi. Galaxy Book va utiliza Microsoft Windows 10.

Samsung a amânat prezentarea modelului Galaxy S8, confirmând zvonurile că lansarea va avea loc pe 29 martie, în New York. Între timp, sute de producători lansează noi telefoane la Congresul Mondial de Telefonie Mobilă, sperând să beneficieze de pe urma incidentului cu care s-a confruntat Samsung.

Nokia a prezentat la Congres o variantă colorată a clasicului model 3310, cel mai popular dispozitiv în anul 2000. Noul model are ecran mai mare, iar preţul este de 49 de euro. Posibilitatea de a vorbi timp de 22 de ore ar putea atrage utilizatorii de smartphone.

De asemenea, Nokia a lansat patru smartphone-uri cu preţuri care variază între 139 şi 299 de euro, scrie agenţia de presă citată.

Huawei a lansat modelele vârf de gamă Huawei P10 şi Huawei P10 Plus, în cadrul Congresului de la Barcelona. Smartphone-urile integrează noi camere Leica. De asemenea, Huawei a prezentat şi noul smartwatch Huawei Watch 2 şi Porsche Design Huawei Smartwatch.

Compania coreeană LG a prezentat smartphone-ul G6, rezistent la apă, cu un ecran de 5,7 inchi.

Asistentul digital activat de voce al Google va deveni disponibil pentru smartphone-urile care folosesc cea mai nouă versiune a sistemului de operare Android. Până acum, Google Assistant a fost disponibil doar pentru telefoanele Pixel, deţinute de companie.

LG este unul dintre producătorii de smartphone-uri care va folosi asistentul pe noul dispozitiv, G6.

Compania Motorola, deţinută de Lenovo, a lansat smartphone-urile Moto G5 şi G5 Plus la un preţ de început de 299 de dolari. Cele două modele au o carcasă metalică. G5 are un display de 5 inchi, iar G5 Plus are un display de 5,2 inchi.

Sony prezintă Xperia Touch, un proiector interactiv cu proiecţie pe distanţă scurtă şi orientare verticală sau orizontală a imaginii, care transformă orice suprafaţă plană într-un ecran tactil HD cu diagonala de 23 de inchi.

De asemenea, Sony lansează Xperia Ear “Open-style CONCEPT”, o nouă generaţie de dispozitive inteligente Xperia – cu căşti wireless, de tipul „open-ear” şi patru telefoane de serie X: Xperia XZ Premium, Xperia XZs şi super mid-range XA1 (cu un ecran de 5 inchi) şi XA1 Ultra (cu ecran de 6 inchi).

Congresul de Telefonie Mobilă este cea mai mare adunare a industriei de telefonie mobilă, organizată de GSMA, care are loc în Barcelona, în perioada 27 februarie – 2 martie.

AFACERI DE LA ZERO