Business Hi-Tech

Nokia a prezentat în România telefonul cu cameră foto de 41 de megapixeli. Ajunge în magazine din iulie la 3.000 de lei

Nokia a prezentat în România telefonul cu cameră foto de 41 de megapixeli. Ajunge în magazine din iulie la 3.000 de lei

Autor: Claudiu Ilioiu

12.06.2012, 14:47 2235

Compania finlandeză Nokia a prezentat astăzi, la Bucureşti, în cadrul unui eveniment, modelul 808 PureView, smartphone-ul cu cameră de 41 megapixeli, despre care compania spune că ar putea ajunge să înlocuiască aparatele foto performante.

"Vom continua să dezvoltăm tehnologia PureView pentru viitoarele noastre smartphone-uri", a declarat Jo Harlow, Head of Smart Devices, Nokia. "Terminalul va fi disponibil pe piaţa locală din luna iulie la un preţ de aproximativ 3.000 de lei la cursul valutar de astăzi".

Nokia 808 PureView rulează sistemul de operare Symbian Belle şi este primul terminal care dispune de tehnologia PureView, dezvoltată de Nokia.

Noul model dispune de un senzor mare, de înaltă rezoluţie, la 41 de megapixeli, cu tehnologie Carl Zeiss şi noua tehnologie de "oversampling" dezvoltată de Nokia. La rezoluţii standard (2/3, 5 şi 8 megapixeli), funcţia zoom poate fi utilizată fără pierderea clarităţii, terminalul capturând şapte pixeli de informaţie, condensaţi într-un singur pixel. La rezoluţii înalte (maxim 38 de megapixeli), imaginile capturate de terminal pot fi mărite, reîncadrate, decupate şi redimensionate pentru a vizualiza detalii.

808 PureView oferă înregistrare şi redare video full HD, la 1080p, cu zoom de 4X.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO