Business Hi-Tech

Nokia a raportat cele mai mici venituri din ultimii 13 ani

Nokia a raportat cele mai mici venituri din ultimii 13 ani

Autor: Andreea Anghel

18.04.2013, 16:28 241

Compania finlandeză Nokia a raportat în primul trimestru al anului cele mai mici venituri din ultimii 13 ani pe fondul cererii scăzute de telefoane mobile iar preţul acţiunilor a scăzut astăzi cu 13%, scrie Bloomberg.

Volumul de telefoane mobile vândute în primul trimestru a scăzut cu 25%, iar valoarea vânzărilor s-a redus cu 20% până la 5,85 miliarde de dolari, sub estimările analiştilor de 6,52 de miliarde de dolari.

Competiţia venită din partea producătorilor de telefoane mobile din Asia afectează cererea de telefoane Nokia. Vânzările slabe pun la îndoială planul de relansare pe piaţă al lui Stephen Elo, CEO-ul Nokia, în contextul în care cererea pentru seria Nokia Lumia nu este suficientă pentru a compensa scăderea vânzărilor modelelor Nokia mai vechi.

“Afacerea cu telefoane mobile simple, cu funcţii de bază nu merge bine. Nokia trebuie să reducă  preţurile smartphone-urilor Lumia  pentru a câştiga teren pe pieţele emergente”, a spus Mikko Ervasti, analist la Evli Bank Oyj, o bancă cu sediul în Helsinki.

Preţul acţiunilor Nokia a scăzut cu 9,4 % până la 2,30 euro pe unitate la bursa din Helsinki. Preţul a scăzut cu 22% anul trecut,pentru al cincilea an consecutiv şi a pierdut 10 puncte procentuale de la începutul anului până în prezent. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO